Zatvori
Poslovni Puls
26/12/2011

Jadna naša djeca: Crne europske statistike, Hrvatska odmah iza Španjolske po broju nezaposlenih mladih!

Vjerojatno najporaznija statistika kada je u pitanju broj nezaposlenih jest ona o postotku nezaposlenih mladih osoba...
Statistički podaci nikako nam ne idu u prilog...
Na Burzi je trenutno prijavljeno više od 302.000 nezaposlenih osoba, što je stopu nezaposlenosti u studenom naglo podiglo na gotovo 18 posto.

Bez posla svaki mjesec ostaje oko 20.000 radnika, dok novi posao dobije oko 10.000. Nezaposlenih mladih do 24 godine u Hrvatskoj je 60.000, a najbrojnija skupina su ljudi u najproduktivnijoj životnoj dobi od 25 do 35 godina, njih oko 75.000 je nezaposleno.

Po broju nezaposlenih mladih u Europi, Hrvatska je druga, iza Španjolske, no ispred Grčke. Nezaposlenost mladih u Europskoj uniji popela se na 20% populacije, dok je u Hrvatskoj oko 35%. U posljednje dvije godine u eurozoni je bez posla ostalo 6 milijuna osoba, a samo je 1,5 milijun dobilo novi posao, prenosi HRT.

Kriza i recesija najviše pogađaju mlade ljude jer, ako se i zaposle, dobivaju uglavnom privremene ugovore i 14% manju plaću od stalno zaposlenih.

Prema posljednjim prognozama 2012. godina donosi samo nove probleme u vidu širenja dužničke krize i potencijalnoj opasnosti od nove recesije, pa je za očekivati da će se ovaj crni statistički trend samo ubrzati i uvećati...

Pročitajte još.

- Još malo loših vijesti: U prosincu novi pad prosječne plaće!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram