Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2011

Pitanje dana: Da li 17.000 fanova na Twitteru vrijedi 340.000 američkih dolara?

Ako ste se ikada zapitali koliko zapravo vrijedi jedan Twitter fan, ova tužba u SAD-u (a gdje drugo) mogla bi dati konačan odgovor i na to pitanje...

Kako javlja NewYorkTimes, popularni portal za recenzije mobilnih telefona PhoneDog tuži svog bivšeg zaposlenika za "krađu" Twitter fanova i traži odštetu od 340.000 američkih dolara!

Noah Kravitz je do listopada 2010. godine vodio Twitter kanal pod nazivom @Phonedog_Noah koji je u vrijeme njegovog odlaska iz tvrtke imao 17.000 fanova (pratitelja). Budući da se sa svojim bivšim poslodavcima sporazumno rastao, rečeno mu je da može  nastaviti pisati na Twitteru pod uvjetom da ponekad proslijedi i neke sponzorske poruke iz Phonedoga.

Kravitz je tako zadržao Twitter kanal s 17.000 fanova, promijenio ime u @NoahKravitz da bi osam mjeseci kasnije dobio tužbu iz Phonedoga u kojoj stoji kako je njegov Twitter kanal zapravo potencijalni izvor klijenata za kompaniju. Phonedog sada traži odštetu od 340.000 dolara, odnosno 2,50 dolara po Twitter fanu.

Stručnjaci za online komunikaciju tvrde kako bi ovaj slučaj mogao biti veliki presedan u odnosima vlasništva nad digitalnim kanalima komunikacije ukoliko tužitelj uspješno dokaže da je je sporni Twitter kanal stvoren isključivo poradi promocije usluga tj. proizvoda.

Što Vi kažete na cijelu stvar?

Važno je napomuti da je gore navedeni portal Phonedog cijelo vrijeme imao aktivan službeni Twitter kanal @PhoneDog.

Pročitajte još:

- Hoće li se novoj hrvatskoj Vladi isplatiti agresivan nastup na društvenim mrežama? (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram