Zatvori
Jasmin Hadzic
28/12/2011

Lažni humoristični profil hrvatske vlade na Twitteru mogao bi stvoriti pravu neželjenu pomutnju

Nova hrvatska vlada dobila je niz pohvala nakon što je iznimno agresivno krenula u otvorenu komunikaciju s građanima putem popularnih društvenih mreža i servisa za online komunikaciju...

No, netko je bio brži od naše nove Vlade, pa je još prošle godine otvoren Twitter kanal pod nazivom @Vlada_HR koji je do sada objavio cijeli niz ironičnih i humorističnih objava poput:

- Danas je svekolika mladež HDZ-a počela sa pripremama za slet u čast Premijerke

- Ministar samouprave Oliver Mlakar najavio osnivanje 100 novih općina

- Premijerka Kosor se danas ispričala Momiru Drobcu i uručila mu ključeve od novog stana

- Ministar Milinović svečano uručio prve zamrznute jajnike ženskoj udruzi B.E.B.E.

Iako je već na prvi pogled sasvim jasno da je riječ o lažnom profilu, brojni korisnici će možda zabunom pomisliti da je riječ o službenom Twitter kanalu hrvatske vlade i zbog velike sličnosti u imenu. Naime, hrvatska Vlada upravlja Twitter kanalom @Vlada_RH, dok ovaj lažni nosi naziv @Vlada_HR.

Stručnjaci za online komunikaciju koji vode vladin Twitter račun već su najavili kako trenutno surađuju s Twitterom na verifikaciji kanala koji bi uskoro trebao dobiti oznaku provjerenog i službenog Twitter kanala Vlade Republike Hrvatske.

Pročitjajte još:

- Hoće li se novoj hrvatskoj Vladi isplatiti agresivan nastup na društvenim mrežama? (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram