Zatvori
Jasmin Hadzic
03/01/2012

Investitori u Facebook, Zyngu i Groupon uložili 50 milijuna dolara u inovativni glazbeni servis SoundCloud

Europski internet startup SoundCloud je objavio kako je osigurao ulaganje od fondova Kleiner Perkins Caufield & Byers i GGV Capital koje će omogućiti "brže širenje SoundCloudove platforme"...

Iako službeno nije objavljena vrijednost ulaganja, TechCrunch piše kako je u posljednjoj rundi ulaganja SoundCloud osigurao čak 50 milijuna dolara. Procijenjena vrijednost kompanija sada se kreće oko 200 milijuna dolara.

SoundCloud, osnovan još "davne" 2007. godine, postao je iznimno popularan glazbeni servis koji svojim korisnicima omogućuje "uploadiranje" glazbe i jednostavno komentiranje i dijeljenje iste na društvenim mrežama. Sve ovo učinilo ga je iznimno popularnim alatom u amaterskoj i profesionalnoj glazbenoj zajednici. Razvoj projekta započeli su glazbenici Alex Ljung i Eric Wahlforss u Stockholmu, a kasnije sve je prebačeno u novo sjedište kompanije u Berlinu.

SoundCloud je do sada osigurao ulaganja od nešto više od 10 milijuna eura, a među ulagačima nalazi se i glumac Ashton Kutcher.

U lipnju prošle godine objavili su podatak o 5 milijuna registriranih članova.

Ovu su svakako dobre vijesti i poticaj za europsku startup scenu...

Pročitajte još:

- SAVJET: Hrvatski startupovi, ako želite osvojiti Europu možda morate razmisliti o selidbi u London

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram