Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2012

Najava novog ministra: Država će nuditi jeftine kredite za legalizaciju bespravne gradnje?

Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje sigurno će biti produljen i premašit će 31. prosinca 2012., a radi plaćanja troškova legalizacije građanima će pomoći i država koja će osigurati povoljne kredite...

Takve izmjene zakona priprema novi ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, koji o detaljima nije želio govoriti sve dok ne budu do kraja definirani. Uskoro će, najavljuje, formirati radnu skupinu čiji će zadatak biti napraviti izmjene zakona o legalizaciji bespravne gradnje koje bi cijeli proces trebale učiniti bržim i jednostavijim, prenosi Jutarnji list.

Procjenjuje se da je u Hrvatskoj od 150 do 200 tisuća bespravno sagrađenih objekata kojima je država omogućila legalizaciju, a nova vlast procijenila je kako je rok do kraja godine prekratak.

Novi ministar najavljuje i da će biti promijenjena kategorizacija objekata za legalizaciju jer, kako kaže, ne može se u isti koš trpati poljoprivredne objekte i apartmane na moru. Na koji način i što će to značiti, nije želio otkriti. No, zato jasno najavljuje da će država pomagati građanima koji nemaju novca za troškove legalizacije. Da bi se, primjerice, legalizirala kuća u Zagrebu od 200-tinjak kvadrata, trebat će i do 100 tisuća kuna - za dokumentaciju, komunalnu naknadu, vodni doprinos te kaznu za nezakonit objekt u prostoru, javlja Jutarnji.

Pročitajte još:

- NOVI PLAN: Siromašni građani će za legalizaciju bespravnog izgrađenih kuća plaćati manje od bogatih!?

- Novi ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak: Legalizacija bespravnih objekata mora postati provediva i jeftnija

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram