Zatvori
Poslovni Puls
04/01/2012

Svjetsko tržište: Pad nezaposlenosti u Njemačkoj, ekonomske objave podržale rast američkih prinosa...

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u prosincu se malo spustila u odnosu na studeni te je iznosila 6,8 posto...

PMI Manufacturing indikator prerađivačkog sektora Velike Britanije u prosincu je porastao u odnosu na studeni te je iznosio 49,6, ali vrijednosti ispod 50 ukazuju da je prerađivački sektor Velike Britanije i dalje u padu.

ISM Manufacturing indikator prerađivačkog sektora SAD-a u prosincu je porastao u odnosu na studeni više od očekivanja tržišta, na 53,9, što potvrđuje intenziviranje gospodarskog rasta SAD-a u zadnjem tromjesečju prošle godine. Zbog napetosti u Hormuškom tjesnacu, cijena nafte je jučer porasla pa je trgovanje zatvoreno gotovo na 103 dolara po barelu (WTI), što je najviša zaključna cijena od početka svibnja.

U nedostatku ekonomskih objava s europskog tržišta jutarnji dio trgovanja protekao je uz razmjerno povoljan sentiment, rast dioničkih tržišta i smanjenu potražnju za sigurnim utočištima. Tridesetogodišnja njemačka izdanja našla su se pod pritiskom i pozitivnih kretanja na tržištu rada pa je tridesetogodišnji prinos dosegnuo najvišu razinu u posljednja dva tjedna (2,5%). Ipak ishod švicarske aukcije trezorskih zapisa (uz negativan prinos) vratio je volatilnost na tržište, potvrđujući još uvijek visoku neizvjesnost i opreznost investitora. Američki prinosi su porasli i pod utjecajem iznadočekivanog rasta ISM indeksa potkrepljujući očekivanja da bi gospodarstvo moglo nastaviti s oporavkom, javljaju RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram