Zatvori
Jasmin Hadzic
11/01/2012

NEPROVJERENE GLASINE: Francuska će danas izgubiti svoj AAA kreditni rejting!?

Ovo nije prvi put da se pojavljuju glasine o sniženju francuskog AAA kreditnog rejtinga...

Novo: 23:45

Iz više izvora ova je glasina demantirana.

Originalni članak:

Twitterom se posljednjih sat vremena šire glasine o mogućem sniženju francuskog kreditnog rejtinga. Prema tim glasinama francuska središnja banka dobila je upozorenje kako će za 12 sati (neimenovana) rejting agencija srušiti francuski AAA kreditni rejting.

Valja napomenuti kako međunarodno financijsko tržište trenutno ne reagira na ove glasine, pa je moguće da je riječ o tek lažnim upozorenjima.

Gubitak AAA kreditnog rejtinga za Francusku će značiti skuplje zaduživanje na međunarodnim financijskim tržištima.

Nositi se s gubitkom AAA kreditnog rejtinga “bilo bi veoma teško, ali ne i nemoguće”, rekao je nedavno francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Analitičari upozoraju kako je samo pitanje trenutka kada će Francuska izgubiti svoj "savršeni "kreditni rejting zbog nagomilanog javnog duga i problematičnog proračunskog deficita.

Optimisti pak tvrde kako će i nakon gubitka  rejtinga Francuska i dalje imati podršku međunarodnih financijskih tržišta, baš i kao SAD koje su svoj savršeni rejting izgubile početkom kolovoza.

Pročitajte još:

- KRIZA SE ŠIRI: Sve izgledniji gubitak francuskog AAA kreditnog rejtinga

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram