Zatvori
Jasmin Hadzic
12/01/2012

Internet startup koji Vas želi naučiti programirati upravo je dogurao do impresivnih 1.000.000 članova

Ovo je internet startup o kojem svi pričaju u posljednje vrijeme...

Upoznajte Codeacademy.com.

Riječ je o (za sada) besplatnom servisu koji Vas kroz zabavu, jednostavne tekstove i nagradne bodove upoznaje s osnovama inače složenog - programiranja! U vrijeme kada su programeri od "štrebera" postali novi kraljevi, Codeacademy je odlučio spojiti osnovnu igraću mehaniku (prikupljanje bodova i napredovanje) i edukaciju, i čini se kako je upalilo.

Prema pisanju američkih medija, od pokretanja u kolovozu ove godine, Codeacademy je dogurao do impresivnih 1.000.000 članova. Vjerovali ili ne, čak milijun korisnika diljem svijeta sada želi naučiti osnove programiranja kroz ovaj zabavno - edukativni servis.

Njihova inicijativa "Naučite programirati u 2012. godini" bila je veliki uspjeh, pa se čak i njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg pridružio istoj. Samo u posljednjih tjedan dana na Codeacademy se pridružilo oko 300.000 novih članova.

Servis za sada nudi tek ograničen broj lekcija i praktičnih vježbi, no osnivači poručuju kako će uskoro biti dostupno puno više.

Tvrtku inače podupiru veliki američki venture capital fondovi poput Union Squarea, O'Reilly Venturesa, a jedan od ulagača je i suosnivač poznatog TechCruncha Michael Arrington. Tvrtka je do sada osigurala ulaganja od 2,5 milijuna dolara, a sudeći po popularnosti u kojoj od nedavno uživaju - sigurno je da neće imati problema pri osiguravanju dodatnog kapitala.

Stoga ako se želite na vrlo jednostavan i intuitivan način okušati u programiranju, svakako bacite oko na Codeacademy.

Tko zna - možda se baš u Vama krije novi Mark Zuckerberg...

Pročitajte još:

- Suosnivači Groupona uložili milijun dolara u zanimljivi internet startup za pronalazak najjeftinijih autolimara

- Agregator viralnog sadržaja BuzzFeed osigurao ulaganje teško 15,5 milijuna američkih dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram