Zatvori
Jasmin Hadzic
15/01/2012

Ashton Kutcher sudjelovao u 1,2 milijuna dolara vrijednom ulaganju u njemački internet startup Gidsy

Još jedno celebrity ulaganje u obećavajuću mladu internet kompaniju...

Mali njemački startup Gidsy zaključio je prvu rundu ulganja tešku 1,2 milijuna dolara u kojoj su sudjelovali fondovi rizičnog kapitala, danski Sunstone Capital, američki Index Ventures, ali i tehnološki šef Amazona Werner Vogels i glumac Ashton Kutcher.

Gidsy nije još samo jedan njemački klon nekog popularnog američkog startupa, već zanimljivi novi online servis koji korisnicima omogućuje monetiziranje svojih neobičnih vještina ili znanja. Tako će Vas jedan Nijemac za samo 5 eura naučiti osnovama biljara, a jedan Wall Street insajder će Vam ponuditi pogled "iza scena" njujorške financijske industrije za 20 dolara. Gidsy sebe reklamira kao "tržište za autentična iskustva".

Gidys u potpunosti rješava sva pitanja plaćanja i novca, a prihode dobiva uzimajući proviziju od 10 posto od svake transakcije.

Tvrtka je osnovana tek prošle godine u Berlinu i trenutno ima samo 6 zaposlenika. Gidys je u ovom trenutku dostupan u Berlinu, New Yorku i Amsterdamu, a uskoro najavljuju širenje i na London, te San Francisco.

Zanimljivo, ovo nije prvi berlinski startup koji se može pohvaliti da ima Kutchera za jednog od ulagača. Ranije prošle godine američke glumac je sudjelovao i u financiranju razvoja glazbeno - društvenog servisa Soundcloud koji je nedavno osigurao ulaganje teško 50 milijuna dolara od poznatih američkih fondova rizičnog kapitala.

Svakako bacite pogled na Gidsy, jako zanimljiv servis...

Pročitajte još:

- NOVI TREND: Poznati glumci, pjevači i celebrityji počeli ulagati u internet kompanije

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram