Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2012

Qatar Airways od svibnja ove godine uvodi novu zračnu liniju Doha - Budimpešta - Zagreb

Jedna od najbrže rastućih zrakoplovnih aviokompanija uskoro uvodi zračnu liniju do hrvatskog glavnog grada...

Qatar Airways potvrdio je kako od 9. svibnja ove godine uvodi liniju Doha - Budimpešta - Zagreb. Svakodnevni letovi Qatar Airwaysa iz Dohe kreću u 7:40, u Budimpeštu slijeću u 12:15, onda se čeka sat vremena, a u Zagreb zrakoplov dolazi u 14:10 sati. Na povratku se polijeće u 15:10, iz Budimpešte kreće u 17:05, a u Dohu stiže u 23:20 sati.

Quatar Airways otvara i poslovnicu u Zagrebu u kojoj će biti zaposleno oko 20 zaposlenika.

Ekspanziju na svjetska tržišta Qatar Airways započeo je 1997. godine i to vrlo uspješno te ih se danas smatra jednom od najbrže rastućih zrakoplovnih kompanija u svijetu.

Uvođenje najavljenih sedam novih linija nastavak je poslovne ekspanzije. Samo 2011. godine uvedeno je 14 novih linija – prema Bukureštu, Sofiji, Budimpešti, Bruxellesu, Stuttgartu, Oslu, Veneciji, Montrealu, Alepu (Sirija), Shirazu (Iran), Medini (Saudijska Arabija), indijskom gradu Kolkati (Calcutta), Benghaziju (Libija) i ugandskom gradu Entebbe.

Bez novih linija koje se tek uvode, Qatar Airlines s bazom u Dohi danas povezuje 109 ključnih gospodarskih i turističkih tržišta Europe, Bliskog istoka, Afrike, Azije, Sjeverne i Južne Amerike te Australije.

Otvaranjem izravne zračne linije sa Zagrebom zasigurno će se potaknuti dolasci većeg broja gostiju i s toga tržišta u Hrvatsku kao i mogućnost stvaranja čvršćih gospodarskih veza dviju zemalja. S obzirom na to da je hrvatskim građanima Katar relativno nepoznat, valja naglasiti da se u toj arapskoj zemlji itekako cijeni međunarodna razmjena jer ondje danas živi oko 400.000 domicilnih stanovnika te više od milijun stranaca. Zahvaljujući velikim izvorima nafte i plina, Katar se uvrštava u krug top 20 zemalja u svijetu koje ostvaruju najveće prihode po stanovniku, nezaposlenost je 0,5 posto, a visoku gospodarsku stabilnost očekuju i u narednom desetljeću.

Doha će 2022. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu.

Pročitajte još:

- Bogataši iz Katara kupili pola londonskog Olimpijskog sela za 557 milijuna funti

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram