Zatvori
Jasmin Hadzic
17/01/2012

Bivši TechCrunchevi novinari i blogeri ponovno okupljeni oko novog tehnološkog bloga PandoDaily

Glasine su bile istinite - popularni tehnološki blog TechCrunch upravo je dobio novu konkurenciju...

Jučer je i službeno pokrenut novi tehnološki/startup blog PandoDaily. Riječ je o novom projektu bivše TechCruncheve novinarke Sarah Lacy koja je nedavno zajedno s hrpom drugih nezadovoljnih novinara i blogera napustila radno mjesto u vjerojatno najutjecajnijem tehnološkom blogu na svijetu.

Iako Lacy ima novi blog - na prvu je jasno da će biti riječ o njezinoj verziji TechCruncha. Lacy u podužem tekstu objašnjava kako je motiv pokretnja PandoDailyja prilika da se stvori novi utjecajni tehnološki medij koji se neće "prodati" kao što je to učinio TechCrunch prihvativši ponudu za preuzimanje AOL-a.

"Nisam bila ljuta na Arringtona (osnivač TechCruncha) zbog prodaje AOL-u. Vidjela sam kroz što je sve morao proći da bi izgradio TechCrunch i zaslužio je postati bogat čovjek. Ali istovremeno sam bila bijesna. Znala sam da je to bio početak kraja TechCruncha", piše Lacy i kaže kako se odlučila na napuštanje svog radnog mjesta u AOL-u nakon što se matična kompanija počela miješati u njihovu uređivačku politiku. Podsjećamo, Michael Arrington je zbog potencijalnog sukoba interesa izbačen iz TechCruncha nakon što je odlučio pokrenuti vlastiti fond za ulaganje u ambiciozne internet kompanije. Bizarno, jedan od ulagača u njegov fond je i sam AOL.

No, vratimo se na novi blog...

Lacy kaže kako je već zaposlila tri novinara/blogera, a kao autori za PandoDaily će pisati i njezini bivši TechCrunch kolege Michael Arrington, MG Siegler, Paul Carr i Farhad Manjoo.

Američki mediji novi blog već prozivaju poboljšanom verzijom TechCruncha.

Kao ulagači u novi blog pojavljuju se neka od najmoćnijih imena Silicijske doline poput Marca Andreessena, Petera Thiela, Chrisa Dixona i ulagački fondovi CrunchFund, Greylock Discovery Fund, Accel’s Seed Fund i Menlo Ventures.

U svakom slučaju - ako Vas zanimaju startupovi i internet biznis od sada ćete morati pratiti i PandoDaily.

Pročitajte još:

- BUDUĆNOST MEDIJA: Pogledajte popis TO 10 najvrijednijih američkih blogova

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram