Zatvori
Jasmin Hadzic
17/01/2012

Vox Media postaje respektabilan medijski igrač najavom lansiranja novog gamerskog portala

Osim Gawkera i AOL-a čini se da smo dobili još jedno respektabilno online medijsko ime...

Sve je počelo s velikim sportskim blogom i online zajednicom SB Nation. Vox Media nije posebno mlada kompanija (osnovana je još 2001. godine), no u posljednje vrijeme dobiva jako puno pozitivnog medijskoj "buzza". Jasno je i zašto...

Riječ je o vjerojatno najbrže rastućoj i najzanimljivijoj online medijskoj kompaniji koja producira kvalitetan i svjež premium sadržaj.

Sportski entuzijasti poznavali su Vox po velikoj sportskoj zajednici SB Nation koja objavljuje više od 300 individualnih blogova i zapošljava 400 novinara i blogera. No, ostatak interenta za Vox Mediju je doznao tek krajem prošle godine kada su "ukrali" poznate urednike i novinare najpopularnijih svjetskih tehnoloških portala i s njima pokrenuli inovativni blog The Verge na čelu kojeg se nalazi internet megazvijezda i bivši urednik AOL-ovog Engadgeta Joshua Topolsky.

Kombinacija najboljih novinarskih talenata i potpuna urednička sloboda za sada funkcioniraju u slučaju Vox Medije koja ne skriva svoje ambicije za daljnjim širenjem.

Nedavno je najavljeno kako su u Vox Media prešli bivši urednik Gawkerovog Kotaku bloga Brian Crecente i brojni drugi "gaming" novinari.

Vox Media uskoro će lansirati svoj blog posvećen video igrama.

Sve u svemu, Vox Media je jedna vrlo zanimljiva medijska priča koju valja nastaviti pratiti jer su do sada prikupili 23,5 milijuna dolara ulagačkog kapitala i žele sa svojim publikacijama pokoriti cijeli internet.

AOL i Gawker imaju razloga biti zabrinuti...

Pročitajte još:

- BUDUĆNOST MEDIJA: Pogledajte popis TO 10 najvrijednijih američkih blogova

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram