Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2012

Vesna Pusić plaši narod: Ako ne glasate za ulazak u Europsku uniju - neće biti mirovina!

Moramo priznati da ovakvo nešto nismo očekivali od aktualne ministrice vanjskih poslova...

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić već tjednima svojim javnim nastupima pokušava "utjerati strah" u kosti birača "euroskeptika". Tako je prije nekoliko dana ustvrdila kako Hrvatsku čeka ekonomski kolaps ako ne uđemo u Europsku uniju, a danas je sasvim otvoreno kazala kako će bez referendumskog DA - u pitanje biti dovedena i  redovnaisplata mirovina.

"Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje", katastrofično je rekla Pusić za vrijeme gostovanja na Radio Anteni.

"Ako glasamo za neulazak, taj tjedan gubimo kreditni rejting. Što znači da nismo u mogućnosti vraćati svoje dugove. Mirovine ovise o zdravoj ekonomiji. Ako ne možete vraćati dugove, rastu vam kamate. Stvari su vrlo jednostavne."

Ljude koji su skeptični prema ulasku Hrvatske u Europsku uniju okarakterizirala je kao ekstremne ljevičare i desničare te "lovce u mutnom koji su vrlo glasni, ali ne i brojni". Za kraj je dodala kako trenutno oko 60 posto građana Hrvatske podržava ulazak Hrvatske u EU.

Za kraj možemo samo komentirati da ovakve "ucjene" i strašenje najugroženijih društvenih skupina (umirovljenika) nikako ne priliče jednoj ministrici vanjskih poslova - ma koliko god ona smatrala da ima argumente koji su neoborivi.

Pročitajte još:

- Nenad Bakić o euroskepticizmu: Meni je apsurdno da postoje Hrvati koji su protiv ulaska u Europsku uniju 

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram