Zatvori
Jasmin Hadzic
19/01/2012

Volatilna trgovina dionicama Zynge zbog glasina da će uskoro početi nuditi pravo online klađenje

Ovih dana mogu se čuti glasine kako je Zynga u iznimno ranim fazama pripreme za ulazak u svijet online igara na sreću za pravi novac...

Zynga i danas u svojoj ponudi Facebook igara nudi jednu klasičnu casino igru na reću - poker, no igrači na raspolaganju imaju samo virtualnu valutu (koji mogu kupovati za "pravi" novac). Mnogi analitičari ovih dana pišu kako će Zynga propustiti "priliku od milijardu dolara" ukoliko nema planove otvaranja vlastitog online casina u kojem bi igrači mogli igrati razne igre na sreću za "pravi" novac.

Razlog za to je novo tumačenje američkog zakona o klađenju koji je do sada sprječavao Amerikance da koriste "usluge" online kladionica i casina.

Naime, američko ministarstvo pravosuđa nedavno jeobjavilo novo tumačenje “Wire” zakona koji je 1961. godine donesen kako bi se spriječilo klađenje putem “telekomunikacijskih linija”, pa tako i interneta u novije doba. No, američko ministarstvo pravosuđa je sada objavilo kako sporni zakon regulira samo klađenje na “sportske događaje”, a ne odnosi se na primjerice prodaju online srećki. Neki analitičari industrije igara za sreću tvrde kako bi novo tumačenje ovog zakona moglo legalizirati online poker i druge igre na sreću u kojima Amerikanci trenutno (legalno) ne mogu sudjelovati.

U nedavnom razgovoru za Wall Street Journal, direktor Zynge Mark Pincus, kazao je kako "pažljivo prate" što se događa s mogućom legalizacijom igara na sreću u SAD-u.

Zyngine igre danas  igra više od 230 milijuna korisnika, pa bi ulazak u područje online klađenja i igara na sreću mogao biti iznimno profitabilan za tu kompaniju sa sjedištem u San Franciscu.

Analitičar Sterne Agee-a Arvind Bhatia prekjučer je napisao kako će Zynga propustiti "priliku od milijardu dolara" ako ne iskoristi potencijalni ulazak u industriju igara na sreću.

Zbog svih ovih glasina, dionice Zynge ovaj su tjedan zabilježile vrlo volatilnu trgovinu.

Čini se kako su i potencijalni ulagači namirisali novu "zlatnu koku", ali još uvijek nitko nije sasvim siguran da li je čelništvo kompanije spremno ugrabiti novu poslovnu mogućnost...

Pročitajte još:

- MućkeVille: Dionica Zynge je žrtva burzovnih manipulacija velikih banaka s Wall Streeta?

Foto: facebookpokerchipnews.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram