Zatvori
Jasmin Hadzic
20/01/2012

Finski studio koji nas je zarazio Angry Birdsima ipak neće izaći na burzu ove godine

Ovih dana šuškalo se kako će finski razvojni studio Rovio koji razvija popularnu franžizu video igara Angry Birds - ove godine izaći na burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO)...

No, u razgovoru za Reuters, marketinški direktor Rovia Peter Vesterbacka kazao je kako je još uvijek prerano govoriti o inicijalnoj javnoj ponudi dionica te finske kompanije koja proizvodi igre iz Angry Birds franšize.

"Nama se ne žuri. Još je prerano za izlazak na burzu, još uvijek je puno toga pod upitnikom, a mi smo tek u ranim fazama razvoja Angry Birds franšize", rekao je Vesterbacka Reutersu. Već se ranije spekuliralo kako Rovio razmišlja o izlasku na Honkonšku ili Njujoršku burzu kroz IPO.

"Hong Kong je jako zanimljiv, ali to još uvijek ovisi i o stanju na tržištu. Azija je svakako mjesto gdje se se događati rast u budućnosti", rekao je Vesterbacka.

Otkada su prvu video igru iz serijala “Angry Birdse” svijetu podarili prije nešto više od dvije godine, Rovio je zabilježio više od 600 milijuna preuzimanja Angry Birds video igara, a razvili su i veliki biznis s prodajom licenciranih proizvoda. Prema nekim procjenama Rovio danas vrijedi nevjerojatnih 9 milijardi dolara!

Rovio je prošle godine osigurao ulaganje teško 42 milijuna dolara od poznatog američkog ulagačkog fonda Accel Partners i venture capital fonda Atomico Ventures iza kojeg se krije osnivač Skypea Niklas Zennstroem.

Pročitajte još:

- Društvene igre izvan Facebookove platforme postat će 5,6 milijardi dolara vrijedan biznis

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram