Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2012

Ministar Arsen Bauk je mađioničar: Uz plaću od 18.000 kuna u posljednje četiri godine uštedio MILIJUN kuna!

Imovinska kartica novopečenog ministra s Brača Arsena Bauka kratka je i, na prvi pogled, čak i 'siromašnija' od imovinske kartice don Ivana Grubišića...

SDP-ov ministar Arsen Bauk nema stan, ima "samo" automobil marke Peugeot iz 2004. godine vrijedan 30.000 kuna i dionice T-HT-a "teške" 14.400 kuna. Kako se pogled spušta prema dnu kartice, brojke rastu, a posebno se ističu ušteđevine od 676.00 kuna i 53.000 eura. Upisao je i kasicu supruge koja broji "tek" 150.000 kuna.

Kada usporedimo njegovu imovinsku karticu od prije četiri godine kada je prvi put ušao u Sabor, isti je samo automobil, a dionice T-HT-a tada su mu donosile 19.000 kuna.

Kako je onda uspio u jednom mandatu namaknuti toliku ušteđevinu?

U zemlji u kojoj korupcija cvjeta bolje od ambrozije, prvo što pada na pamet u ovakvom slučaju su malverzacije, krađe, mita i tajni računi. No ako dozvolimo da je moguća druga krajnost, onda bi ona bila da je Bauk od 18.600 kuna plaće svaki mjesec u kasicu-prasicu stavljao oko 12.500 kuna kako bi danas došao do 676.000 kuna. E, pa u tu drugu krajnost kune se Arsen Bauk i priču ispravlja samo u dijelu gdje kasicu-prasicu zamjenjuje bankom koja mu na štednju dodaje i kamatu.

To znači da je 38-godišnji matematičar i saborski zastupnik u četiri godine živio od više nego pristojnih 7.000 kuna mjesečno, dok se, ne trepnuvši, odricao 12.500 kuna. Priča odjednom zvuči pohvalno, ali i dalje nevjerojatno s obzirom da Bauk nema nekretnina u vlasništvu i da od nečega mora živjeti, da si barem mora platiti za dobre cipele i odijelo kako ne bi kao klošar zalazio u Sabor.

"Uvijek sam živio kao prosječni građanin i tako sam se osjećao, i osjećam se i danas. Mene prije zanima kako su drugi uspjeli toliko puno potrošiti: ili žive raskošno ili su se krivo zbrojili", objašnjava Bauk svoje financijsko umijeće za T-Portal.

Jedno je sigurno - majstori viceva o škrtim Bračanima upravo su dobili još hrpu "materijala"...

Pročitajte još:

- DIONICE: Želite ulagati kao Radimir Čačić? Evo kako izgleda dionički portfelj predsjednika HNS-a…

Foto: Vlada.hr, Izvor: T-Portal

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram