Zatvori
Jasmin Hadzic
25/01/2012

Internet poduzetnik Tony Hsieh ulaže 350 milijuna dolara kako bi Las Vegas pretvorio u novu Silicijsku dolinu

Izvšni direktor popularne američke trgovine obućom Zappos ima ambiciozne planove...

Tony Hsieh, direktor online trgovine obućom Zappos koju je kupio Amazon.com još 2009. godine za 1,2 milijarde dolara - želi dio Las Vegasa pretvoriti u novu Silicijsku dolinu, doznaje Forbes. Hsieh je još prije godinu dana najavio preseljenje sjedišta Zapposa u Las Vegas, no čini se kako je to samo dio njegovog iznimno ambicioznog plana renoviranja i "preporoda" za stari dio centra Las Vegasa.

Hsieh je navodno već dobio potporu nekoliko partnera s kojima namjerava uložiti 350 milijuna dolara u stvaranje lasvegaške verzije Silicijske doline. Bit će to mala tehnološka oaza za nove ambiciozne internet kompanije. Od gore spomenutog novca oko 50 milijuna dolara biti će izdvojeno za inicijalno financiranje startup kompanija koje Hsieh želi privući u Las Vegas. Planiraju se i ulaganja od 200 milijuna dolara u infrastrukturu, nove zgrade i stanove, restorane, pekare i kafiće, a oko 50 milijuna dolara spremljeno je za razvoj lokalnog školskog sustava.

Po pisanju Forbesa, Hsieh želi pretvoriti stari i zaboravljeni dio Las Vegasa u novu "živi/radi/uživaj" destinaciju za brzorastuću kreativnu populaciju Las Vegasa.

Hsieh, koji je na prodaji Zapposa Amazonu zaradio više od 200 milijuna dolara, nikada nije skrivao svoje pomalo čudne ideje.

Tako je u više navrata spomenuo kako želi jednog dana vidjeti Zappos aviokompaniju, koja će ponuditi najbolju brigu za putnike. “Ne želim isključiti mogućnost Zappos aviokompanije gdje bismo nudili najbolju brigu za putnike. Bilo bi to nešto poput Virgina, samo što je Virginov brend sinonim za cool i zabavno, dok Zappos garantira najbolju brigu za kupca”, rekao je Hsieh još prošle jeseni.

Iako Hsiehova ideja tehnološke oaze u pustinji Nevade zvuči jako zanimljivo i zabavno - Forbes nepominje kako Hsieh i njegovi partneri nemaju nikakvog iskustva u poslovanju s nekretninama i urbanim planiranjem. Tako čovjek koji vodi 100 milijuna dolara težak nekretninski fond za Hsiehov "novi Las Vegas", u Zappos je došao prije samo godinu dana kako bi redizajnirao njihove web stranice!

Nadajmo se da na kraju ovo neće biti još jedan megalomanski promašaj...

Pročitajte još:

- Tony Hsieh: Nisam htio prodati Zappos!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram