Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2012

POLITIKA: Novi predsjednik HSS-a je javnosti nepoznati gradonačelnik Križevaca Branko Hrg

Hrvatska seljačka stranka (HSS) danas je dobila novog predsjednika...

Većina od 948 izaslanika HSS-a za novog je predsjednika stranke izabrala je javnosti nepoznatog Branka Hrga! Hrg je gradonačelnik Križevaca i dugogodišnji član predsjedništva HSS-a, a vodit će stranku s više od 51.000 članova sljedeće četiri godine.

Hrg je pobijedio protukandidata Damira Bajsa bivšeg ministra turizma. Hrg je dobio 555, a Bajs 374 glasa. Bilo je 929 važećih te 8 nevažećih glasova od ukupno 937 glasača.

"HSS bira svoj novi put. Bira put na kojemu ćemo biti jaka stranka, na kojemu nema suvišnih HSS-ovaca, bira put pobjede i uspjeha. Danas je dan kada se stvara novi, a zapravo izvorni HSS u kojemu ćemo biti prepoznatljiva stranka hrvatskoga čovjeka, hrvatskog sela 21. stoljeća, hrvatskog obrtnika i poduzetnika. Vraćamo se Radićevim izvorima velike nacionalne osviještenosti, ali i socijalne pravde. Izborom novih ljudi danas se bira nepotkupljivi HSS, izborom uspješnih HSS-ovaca danas se bira pobjednički HSS", poručio je novi predsjednik Hrg.

"Demokratski proveden kandidacijski postupak i brojnost kandidatura potvrđuju i interes i spremnost da se stranka i na državnoj razini ponovno pozicionira kao važan čimbenik na političkoj pozornici Hrvatske, i to posebno kroz uspostavu partnerskih odnosa sa strankama koje se zauzimaju za iste vrijednosti kao i HSS", istaknuo je bivši predsjednik stranke Josip Friščić koji je HSS vodio posljednjih 7 godina.

Pročitajte još:

- Nacija može odahnuti – Joža Friščić se protivi dolasku MMF-a!

Foto, Izvor: HSS/HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram