Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2012

CISEx Friday izvješće: Ugodno druženje IT poduzetnika, Zorana Šprajca i ministra Gordana Marasa

Jučer je u zagrebačkom Movie Pub-u održano još jedno CISEx Friday druženje hrvatskih IT poduzetnika - izvoznika...

Ministar Gordan Maras bio je gost, a televizijski voditelj Zoran Šprajc voditelj na jučerašnjem događaju CISEx Friday, koji je u zagrebačkom Movie pubu organizirao CISEx - Udruga hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera - www.exportboomers.com, u prepunoj dvorani s više od 150 poduzetnika iz ICT sektora.

Zoran Šprajc pokazao je dozu humora poznatu i iz njegovih Dnevnika, a odmah na početku pokazao je kako ministru neće biti lako s pitanjima koja su pripremili hrvatski informatičari i poduzetnici.

Na uvodno Šprajcovo pitanje da li ima iskustva rada u privatnom sektoru, a s obzirom da je ministar zadužen za obrt i poduzetništvo, Maras je spremno pojasnio kako je svojevremeno sudjelovao u pokretanju tvrtke koja i danas funkcionira.

Na događaju se moglo čuti kako Vlada misli proširiti sadašnji Zakon o ispunjenju novčanih obveza, kako će ulazak u sustav PDV-a ubuduće biti obvezan kod godišnjih prihoda od 230.000 umjesto 85.000 kuna, a svoje obećanje o otvaranju 50.000 novih radnih mjesta u naredne dvije godine, novi ministar je nazvao tek početkom povratka na stanje od prije nekoliko godina.

Nakon ministra Marasa, na red su došli predstavnici BICRO-a, poslovno inovacijskog centra -  glavni direktor Dalibor Marijanović i direktor programa RAZUM Ivo Friganović, a razgovor s njima vodio je Hrvoje Bujas, član Upravnog odbora CISEx-a.

Za dva tjedna trebao bi se donijeti proračun ove državne institucije, pa će tada biti jasnije kakva je njezina budućnost, no svima je jasno da je BICRO kroz svoje programe, a pogotovo unatrag 5 godina, pokazao da država treba potpomagati razvoj inovativnih projekata, prvenstveno u najranjivijoj tzv. seed fazi.

Poduzetnici su pokazali ogroman interes za participiranje u programima BICRO-a, te se s nestrpljenjem očekuju sljedeći njihovi potezi.

Pročitajte još:

- INTERVJU: Startup guru Berislav Lopac otkriva sve tajne i zamke domaće startup scene

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram