Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2012

Vladimir Ferdelji nakon otkaza: Državna uprava je u katastrofalnom stanju, potpuno neefikasna i troma!

"Odbačeni" menadžer Vladimir Ferdelji danas je u eteru Radija 101 govorio o državnoj upravi, radu u ekipi s Milanovićem i svojim stavovima izrečenim u intervjuu radi kojeg je razriješen s dužnosti...

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović je u četvrtak nakon sjednice Vlade na kojoj je s dužnosti razriješen Vladimir Ferdelji, dotad pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine, izjavio kako mu je žao što će građani iz proračuna morati izdvajati za plaće koje Ferdelji neće zaraditi. "Sorry", rekao je tada Milanović, i preuzeo dio odgovornosti. Iako je taj čin preuzimanja odgovornosti bio isključivo na simboličkoj razini, jer Milanoviću se neće dogoditi baš ništa, bila je to i pljuska Ferdeljiju zbog implikacije da Ferdelji tu plaću želi uzeti.

- Pogledajte iznimno zanimljivo gostovanje Vladimira Ferdeljija u Nedjeljom u 2 (VIDEO)

Stvar je tim gora jer se u tri tjedna premijer s njime nije našao niti jedan jedini put. Kao što i sam Ferdelji kaže, "za rad u ekipi mora postojati ekipa." I još je istaknuo da je i sam Milanović kazao da se nakon tri tjedna nisu ni sreli, a kamoli radili u ekipi.

Ferdelji je povodom svog razrješenja izjavio da unutar postojećeg sistema nije vidio način da nešto predloži. Također ne vidi problem u tome da ukoliko ga netko nešto pita da on kaže što misli.  Iznenađen je i činjenicom da verbalni delikt još uvijek postoji.

"Izjava nije bila ni skandalozna ni razarajuća, nego sasvim legitimna izjava nekog tko je pozvan sudjelovati u radu Vlade. Ne samo da mislim da nisam pogriješio, već mislim da mi je i dužnost bila konkretno ukazati na probleme i beskompromisno se uhvatiti u koštac sa situacijom u kojoj se nalazimo i krenuti u promjene koje je ova vlast i najavila", rekao je Ferdelji.

Unatoč tome što Ferdelji s premijerom Milanovićem nije pronašao zajednički jezik i budući da neće surađivati u radu Vlade, smatra da bi državna uprava trebala upravljati s 50% resursa Hrvatske. Uprava, smatra Ferdelji, ne bi trebala biti samo politički faktor već bi trebala voditi računa o općim funkcijama za ovu zemlju.

"Osnovna stvar koju ja u biti zagovaram, i kada se zaviri iza bombastičnih medijskih naslova u sadržaj onoga što sam rekao, jest moja kritika, ili prijedlog, potpune i temeljite reforme državne uprave koja je u katastrofalnom stanju. Po mom mišljenju, imamo potpuno arhaičnu upravu, tromu i neefikasnu, i svoj posao, a to je punjenje državnog budžeta upravljanjem prirodnim i tehnološkim resursima države niti obavlja kako treba, niti će ga ubrzo početi obavljati ustrojena ovako kako je ustrojena", istaknuo je Ferdelji i dodao kako mu namjera nije bila napadati Vladu već ukazati na glavni probleme.

Na kraju intervjua Ferdelji je rekao kako mu ne pada na pamet uzeti šest plaća na koje po zakonu ima pravo.

"Neću primiti te plaće. Ako ne radite, ne možete biti plaćeni za to", zaključio je.

Audio snimku intervjua s Radija 101 možete preuzeti ovdje (mp3).

Pročitajte još:

- Možemo se zavaravati do besvijesti, ali dok Hrvatska ne počne nešto proizvoditi biti ćemo u stalnoj krizi

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram