Zatvori
Jasmin Hadzic
31/01/2012

Harvard želi na vrijeme otkriti novog Marka Zuckerberga pa pokreće vlastiti venture capital ulagački fond

Najstarije i vjerojatno najcjenjenije američko sveučilište Harvard želi na vrijeme otkriti novog Marka Zuckerberga ili Billa Gatesa...

Prvoklasna sveučilišta već su se odavno pokazala kao izniman rasadnik tehnoloških talenata, a samim time i velikih kompanija.

Kako bi na vrijeme otkrili najveće talente  - Harvard je odlučio u suradnji s venture capital kompanijom New Enterprise Associates (NEA) pokrenuti vlastiti ulagački fond "The Experiment Fund" koji će ambicioznim harvardskim studentima pomoći pri pokretanju novih kompanija i to bez potrebe za napuštanjem sveučilišnog kampusa.

U osnovi, "The Experiment Fund" je poslovni inkubator koji će uložiti 250.000 do 500.000 dolara u nove startup projekte studenata Harvarda i obližnjih bostonskih sveučilišta, poput MIT-a.

Studenti će kao savjetnike u svojim kompanijama moći angažirati svoje profesore i mentore, ali sam Harvard neće imati nikakav financijski udjel u samom projektu.

AllthingsD doznaje kako je "The Experiment Fund" već uložio u jednu zdravstvenu aplikaciju, te aplikaciju za gledanje internet TV-a.

Ne treba čuditi zainteresiranost venture capital ulagača za harvardske studente. Ipak, riječ je o najstarijem američkom sveučilištu kojeg su već pohađale brojne "face" današnje tehnološke industrije poput Marka Zuckerberga i Billa Gatesa.

Pročitajte još:

- Fond koji financira Facebook, Zyngu, Twitter i Groupon prikuplja 1,5 milijardi dolara ulagačkog kapitala

- Sestra Marka Zuckerberga uložila 1,75 milijuna dolara u online putnički servis Trippy.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram