Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2012

Nema kraja našoj muci: U siječnju broj nezaposlenih skočio na stravičnih 333.000

Neslužbeno se doznaje kako je krajem siječnja na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo evidentirano 333.563 nezaposlenih...

U odnosu na podatke s kraja prosinca prošle godine, riječ je o gubitku oko 18.000 radnih mjesta! HZZ trenutno oglašava tek oko 5.000 radnih pozicija.

"Mi očekujemo da će ta brojka rasti i da će biti još i veća. Na nju smo spremni. Idu mjere, mjere aktivne politike. Nije samo dati ljudima naknadu za nezaposlenost, nego im omogućiti da se prilagode tržištu rada", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u razgovoru za NovuTV.

Država će godinu dana plaćati doprinose za mlade koji se prvi put zapošljavaju."Koji su nezaposleni, kojima treba ta godina radnog iskustva, bez koje ne mogu ući u sam proces rada. Mi ćemo im plaćati mirovinsko i zdravstveno osiguranje, mi - mislim država", dodaje Mrsić.

U ožujku kreću javni radovi kojima se planira uposliti 50.000 nezaposlenih. Projekt će početi u Koprivnici. "Od najobičnijih čišćenja lišća, uređivanja naselja do pomoći u kući, starijim domaćinstvima, njegovateljice u kući, u domovima zdravlja", opisuje Mrsić.

Podsjetimo, u prosincu je na HZZ-u bilo evidentirano 315.438 nezaposlenih što je predstavljalo povećanje od 13.000 nezaposlenih u odnosu na studeni.

Sve u svemu - u posljednja dva mjeseca izgubljeno je nevjerojatnih 31.000 radnih mjesta!

Pročitajte još:

- RBA analitičari: U 2012. godini očekujemo daljnji rast stope registrirane nezaposlenosti

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram