Zatvori
Jasmin Hadzic
31/01/2012

WeFunder želi i Vama omogućiti da uložite 5.000 kuna u bilo koji američki startup

Evo jednog internet startupa koji bi mogao postati velika pomoć malim kompanijama koje očajničke žele doći do svježeg kapitala...

Američki startup WeFunder želi pomoći drugim startupovima da dođu do ulagačkog kapitala, jedini problem jest činjenica što postojeći zakoni SAD-a baš i nisu fleksibilni u tom pogledu. Naime, u praksi male američke internet kompanije ne mogu si dozvoliti prodaju dionica neregistriranim malim ulagačima. Postojeći zakoni preferiraju ulaganja tih tzv. registriranih ulagača tj. ljudi koji imaju imovinu vrijednu najmanje milijun dolara ili zarađuju više od 200.000 dolara na godinu. U sluačju da niste bogataš, a želite uložiti par tisuća dolara u startup kompaniju - vrata birokracije udaraju Vas po nosu.

Američki Senat uskoro će raspravljati o zakonu koji ima podršku Kongresa i predsjednika Baracka Obama. Riječ je o prijedlogu senatora Scotta Browna koji želi omogućiti da bilo koji individualni ulagač bez suvišne papirologije i zakonskih zavrzlama može uložiti do 1.000 dolara u američku tvrtku. Ukoliko Senat prihvati ovaj novi zakon, to će otvoriti put servisima poput WeFundera koji se zalažu za "demokratizaciju" procesa prikupljanja kapitala.

Iako danas postoje online servisi za prikupljanje kapitala za male projekte, riječ je o donacijama, a ne pravim ulaganjima.

Ukratko, WeFunder će Vam omogućiti da jednom do pet puta godišnje uložite po (maskimalno) 1.000 dolara u američki startup po izboru - naravno u zamjenu za mali suvlasnički udio u samoj tvrtki.

Ne znamo za Vas, ali mi imamo dojam da je WeFunder namirisao revolucionarnu ideju.

Zar ne biste voljeli uložili par stotina kuna ili dolara u dionice kompanije koja ima potencijal postati novi Facebook ili Twitter?

Jedva čekamo da WeFunder zaživi u praksi...

Pročitajte još:

- Hrvatski startup Entrio želi revolucionarizirati organizaciju događaja i online prodaju ulaznica

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram