Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2012

Šef moćnog private equity fonda Carlyle Group: Zaboravite na Europu i SAD - u Kini leži najveća zarada!

Vjerojatno nećemo otkriti toplu vodu ako ukažemo na činjenicu da se biznis iz Europe i SAD-a sve brže povlači na tržišta u razvoju, a prije svega u Kinu koju mnogi smatraju novom velikom zlatnom kokom...

I dok neki upozoravaju na usporavanje blistavog kineskog ekonomskog čuda, suosnivač i direktor private equity diva Carlyle Group - David Rubenstein prilikom gostovanja na Bloombergovoj poslovnoj konferenciji, rekao je kako je Kina bez obzira na pesimistične prognoze pojedinih analitičara i dalje odlična prilika za "vođenje sjajnog biznisa".

Govoreći o Kini, Rubenstein je rekao kako brojni pokazatelji idu u prilog drugom najvećem svjetskom gospodarstvu. Kineski srednji sloj je u ekspanziji, širi se potrošačka baza, a tamošnja vlada podupire velike private equity investicije.

"Kina je jedno od najboljih mjesta na svijetu za ulaganja", rekao je Rubenstein i dodao kako je Carlyleova strategija u Kini dugoročna, pa nije previše zabrinut za kratkoročne probleme koji bi mogli zadesiti Kinu. "Kada bih mogao staviti još novca u Kinu - to bih svakako napravio", istaknuo je Rubenstein, uz Blackstoneovog Stevea Schwarzmana, vjerojatno najmoćniji "igrač" svjetske private equity industrije.

Na pitanje o kineskom tržištu nekretnina koje je prema analitičarima "pred pregrijavanjem", Rubenstein je rekao kako oni (Carlyle) smatraju da tamošnje tržište nekretnina i dalje predstavlja jako dobro ulaganje. Priznao je da postoji mogućnost stvaranja nekretninskih "balona" u pojedinim područjima, ali on vjeruje da će trendovi u sljedećih 10 do 15 godina ukazati na daljnji rast cijena kineskih nekretnina.

Carlyle Group uskoro će svoje dionice ponuditi ulagačima kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO).

Pročitajte još:

- Private equity div Carlyle Group trenutno raspolaže s imovinom vrijednom 153 milijarde američkih dolara

- Dogodilo se i to: Titan private equity industrije Carlyle Group izlazi na Njujoršku burzu kroz IPO

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram