Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2012

Američki Senat raspravlja o "Buffettovom" zakonu - milijunaši će uskoro plaćati namanje 30 posto poreza?

Prema prijedlogu zakona koji je jučer proslijeđen američkom Senatu, milijunaši bi trebali plaćati minimalnu efektivnu stopu poreza od 30 posto...

Novi propis odobrio je i predsjednik Barack Obama, a ime je dobio po idejnom tvorcu, poznatom investitoru i milijarderu Warrenu Buffettu.

"Buffettov propis" odražava namjeru demokrata i predsjednika Baracka Obame da istaknu nepravednost sustava i tzv. Buffettove porezne anomalije - sustava u kojemu multimiljarder Buffett plaća manji porez od svoje tajnice.

"Zakon o plaćanju pravednih udjela 2012.", koji je predstavio demokratski senator Sheldon Whitehouse, gotovo nema izgleda za realizaciju ove godine jer su republikanci, koji imaju većinu u Zastupničkom domu, čvrsto odlučili da neće povećavati poreze.

"Predsjednik Obama očajnički želi odvratiti pozornost od svoje neuspjele gospodarske politike", rekao je Kevin Smith, glasnogovornik predsjednika Zastupničkog doma Johna Boehnera. "Republikanci će se usredotočiti na poreznu politiku koja će i u stvarnosti pomoći otvaranju radnih mjesta", rekao je.

Prihodi koji bi se prikupili od novog poreza još nisu službeno izračunati, ali je Bijela kuća objavila procjenu da bi se radilo od 40 do 50 milijardi dolara godišnje.

Pročitajte još:

- Warren Buffett neočekivano objavio kako je postao najveći individualni dioničar IBM-a

- Pogledajte kako izgleda vila koju je Warren Buffett prodao za 28 milijuna kuna (FOTO)

Foto: Flickr, Izvor:Index

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram