Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2012

Cijene benzina ponovno luduju - hoćemo li do kraja godine plaćati i do 15 kuna po litri benzina!?

Maloprodajne cijene motornih benzina od ponoći su više za sedam, odnosno osam lipa po litri, dok su cijene eurodizela niže za 15 lipa, a plavog dizela i loživog ulja za jednu, odnosno pet lipa po litri...

Najprodavaniji benzin, eurosuper BS 95, prodaje se po 10,25 kuna po litri, što je sedam lipa više od dosadašnjih 10,18 kuna.

Cijene motornih benzina na hrvatskom tržištu rastu još od kraja studenoga prošle godine, eurosuper 95 je prije dva tjedna prvi put od svibnja 2011. premašio 10 kuna, a s najnovijim poskupljenjem cijene benzina su na novim rekordnim razinama.

Cijene dizelskih goriva od ponoći su niže od jedne do 15 lipa po litri. Cijena eurodizela BS utvrđena je na 9,68 kuna, što je 15 lipa manje od dosadašnjih 9,83 kune. Plavi dizel stoji 6,17 kuna po litri, što je jednu lipu manje od dosadašnjih 6,18 kuna.

Dio analitičara tvrdi kako je moguće da ćemo do kraja godine za benzine plaćati 12 do 15 kuna po litri - ukoliko dođe do pogoršanja odnosa s Iranom i malo dramatičnije promjene tečaja američkog dolara o čemu najviše ovise cijene naftnih derivata na mediteranskom tržištu.

Ne miriše na dobro...

Pročitajte još:

- Ruski energetski div Gazprom preuzima OMV-ove benzinske postaje u Hrvatskoj i BiH?

- Ruska državna naftna kompanija Zarubežnjeft u Hrvatsku ulaže više od milijardu eura

Foto: Flickr, Izvor: HRT/PoslovniPuls

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram