Zatvori
Jasmin Hadzic
08/02/2012

Nakon Dominique Strauss-Khanove afere, njujorški hoteli uvode "gumb za paniku" za svoje sobarice

Događa se to gotovo 10 mjeseci nakon afere bivšeg direktora MMF-a Dominique Strauss-Khana kojeg se sumnjičilo za silovanje sobarice u jednom njujorškom hotelu...

Njujorško udruženje hotelijera (Hotel Association of New York City) u suradnji s najvećim tamošnjim sindikatom radnika u hotelskoj industriji sljedeći će tjedan vjerojatno potpisati 7-godišnji kolektivni ugovor u kojem između ostalog stoji kako će hotelski zaposlenici dobiti "gumbove za paniku" uz pomoć kojih bi lakše prizvali pomoć ukoliko se nađu u nevolji.

O ovom prijedlogu raspravlja se već duže vrijeme, točnije od svibnja prošle godina kada je sobarica Nafissatou Diallo optužila tadašnjeg direktora MMF-a Dominique Strauss-Khana za pokušaj silovanja za vrijeme boravka u njujorškom Sofitel hotelu.

Iako je DSK na kraju oslobođen optužbi, hotelijerske strukovne udruge očito smatraju kako je zaposlenike u hotelima potrebno dodatno zaštititi od agresivnih gostiju.

Prema prijedlogu sindikata i hotelijera, sve sobarice i čistačice koje rade u New Yorku bile bi obvezne nositi "gumb za paniku".

Predlagatelji tvrde kako uvođenje "gumba za paniku" nema veze s DSK-ovom aferom, ali američki mediji tvrde da itekako ima, u što smo i mi skloni povjerovati.

Pročitajte još:

- Snima se film o avanturama Dominique Strauss-Kahna. Pohotnog bankara glumit će Gerard Depardieu?

- Pogledajte washingtonsku vilu koju Dominique Strauss-Kahn prodaje za 4,7 milijuna dolara (FOTO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram