Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2012

ISTRAŽIVANJE: Možda čak 60 posto Hrvata ne zna da je putem interneta moguće pronaći posao!

U vrijeme kada je nezaposlenost iznimno aktualna tema, zanimljivo je vidjeti koju web stranicu u Hrvatskoj građani smatraju najkvalitetnijom kada je riječ o zapošljavanju...

Kada je riječ o web stranicama za zapošljavanje, odnosno web stranicama za traženje posla, hrvatski građani smatraju kako im stranica Moj-posao.net nudi  najveću razinu kvalitete.

Rezultat je to posebnog istraživanja kvalitete - DEEPMA - QUDAL - QUality meDAL (www.qudal.hr) koje je proveo renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

Istraživanje QUDAL - MEDIA - QUality meDAL provedeno je u u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Na pitanje: "Koja web stranica za zapošljavanje, odnosno traženje posla nudi prema vašem osobnom iskustvu i/ili iskustvu vama bliskih osoba najveću razinu kvalitete u Hrvatskoj?" 26,2% ispitanika odgovorilo je - "www.moj-posao.net". Drugo mjesto osvojila je stranica posao.hr (4,7% glasova), dok se na trećem mjestu smjestila web stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - www.hzz.hr (3,2%).

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi nazive web stranica za zapoljavanje za koje smatraju da u Hrvatskoj nude najveću razinu kvalitete.

Ono što nas je najviše iznenadilo jest činjenica da je čak 62,6 posto ispitanika odgovorilo da ne zna koja je najbolja web stranica za traženje posla putem interneta.

Možemo li se usuditi zaključiti da čak 60 posto Hrvata ne zna da je putem interneta moguće pronaći posao - ili se ispitanici jednostavno nisu mogli sjetiti određene web stranice?

Pročitajte još:

- Sve više visokoobrazovanih Hrvata zbog dobro plaćenih radnih mjesta odlazi u Dubai i Dohu

- PORAŽAVAJUĆE: Hrvati radije biraju radno mjesto u tvrtkama u vlasništvu stranaca

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram