Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2012

Za Todorića krize NEMA: Četiri najveće Agrokorove tvrtke ostvarile neto dobit od 613 milijuna kuna

Iako Todorić (ovaj put) nije uspio u svojoj namjeri da preuzme najveći slovenski maloprodajni lanac, 2011. godina bila je i više nego uspješna za najveću hrvatsku privatnu kompaniju...

Ivica Todorić ovih dana ima razloga biti i više nego zadovoljan.

Bez obzira na gospodarsku krizu koja ne pokazuje znakove usporavanja, najveća hrvatska privatna kompanija može biti zadovoljna performansama svojih tvrtki. Četiri najveće dioničke tvrtke u sastavu koncerna Agrokor prošlu su godinu završile s ukupnom neto dobiti od čak 613 milijuna kuna!

Krenimo redom:

- Jamnica je tako prošle godine ostvarila 100,4 milijuna kuna neto dobiti (pad od 1,7 posto) i prihode od 1,18 milijardi kuna (rast od 10 posto).

- Ledo je lani ostvario neto dobit od 126,7 milijuna kuna (rast od 24,5 posto). Prihodi su iznosili 1,25 milijardi kuna što je povećanje od 10 posto na godišnjoj razini.

- Solidno je poslovala i Zvijezda s neto dobiti od 41,02 milijuna kuna (rast od 87,5 posto u odnosu na 2010.) i prihodima od 1,09 milijardi kuna (veći za 12,5 posto).

I šećer na kraju...

- Konzum je prošle godine ostvario neto dobit od 345,22 milijuna kuna (pad od 16,3 posto), dok su prihodi narasli na 13,35 milijardi kuna. Pretprošle godine Konzum je imao prihode od 12,71 milijardu kuna.

Iako se u godišnjim izvješćima "Todorićevih firmi" upozorava kako 2012. godina donosi puno nepoznanica i potencijalnih turbulencija, najbogatiji Hrvat za sada može miro spavati u svojim Kulmerovim dvorima podno Medvednice.

Njegovo carstvo još uvijek izgleda snažno i otporno na utjecaj krize.

Pročitajte još.

- Zajedno smo jači: Agrokor poručio da bi spajanje s Mercatorom podiglo vrijednost drugim kompanijama u regiji

- Ustavni sud stiže u pomoć Ivici Todoriću: Agrokor ne mora preuzeti Belje! Barem ne odmah…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram