Zatvori
Jasmin Hadzic
17/02/2012

Amazonov tablet Kindle Fire sve je popularniji. Ima li Apple razloga za brigu?

Amazonovo Kindle Fire tablet računalo sve je popularnije, a brojke još jednom dokazuju snagu i moć najveće svjetske internet trgovine...

Krajem rujna prošle godine internet trgovina Amazon predstavila je svoje prvo tablet računalo Kindle Fire. Već na prvi pogled bilo je sasvim jasno da Amazonov tablet neće srušiti uvjerljivu dominaciju Appleovog iPada. Kindle Fire pogoni besplatni Googleov Android operativni sustav koji je prisutan i na brojnim drugim tablet računalima - a niti jedno tablet računalo pogodnjeno Androidom do sada nije imalo veći uspjeh kod krajnjih potrošača.

No, i to bi se uskoro moglo promijeniti...

Prema podacima koje su objavili analitičari IHS-a, u četvrtom kvartalu prošle godine Amazonov Kindle Fire je postao drugi najprodavaniji tablet, prodan u 3,89 milijuna primjeraka. Amazon je tako praktički "preko noći" preskočio Samsung i postao drugi najveći proizvođač tablet računala. Samsung je u istom vremenskom razdoblju prodao 2,14 milijuna tablet računala.

Apple i dalje uvjerljivo dominira tablet tržištem s prodajom 15,4 milijuna iPada u posljednja tri mjeseca 2011. godine.

Ako ćemo promotriti specifikacije i dizajn, Amazonov tablet ne odudara previše od Samsungovih tablet računala.

Ipak, baš kao što smo predvidjeli prilikom lansiranja Kindle Firea, Amazon nad konkurencijom (osim Applea) ima dvije velike prednosti:

a) Kindle Fire dostupan je u maloprodaji za samo 199 američkih dolara, što je oko 50 posto jeftinije od Samsungovog Galaxy Tab računala. Kupci koji si ne mogu priuštiti iPad (ili ne žele potrošiti puno novca na tablet računalo) gotovo sigurno će radije posegnuti za najjeftinijom alternativom, a to je Kindle Fire.

b) Ne smijemo podcijeniti moć Amazonovog utjecaja na internet trgovinu. Amazon.com i drugi maloprodajni servisi iz Amazonove mreže imaju mjesečnu posjećenost od oko 300 milijuna posjetitelja što Amazon čini uvjerljivo najvećom e-shopping destinacijom na svijetu.

Ova dva faktora idu u prilog Kindle Fireu, pa je za očekivati da će Amazon i dalje nizati i više nego solidne prodajne rezultate kada je u pitanju spomenuto tablet računalo.

Pročitajte još:

- Zaboravite na iPhone, internet trgovina Amazon iduće godine predstavlja vlastiti smartphone!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram