Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2012

Ni oni nisu imuni na muljaže: Njemački predsjednik Wulff podnio ostavku zbog korupcijskih optužbi

U samo četiri minute obraćanja javnosti njemački predsjednik Christian Wulff podnio je ostavku...

Kancelarka Angela Merkel otkazala je planirani put u Italiju i za 11.30 najavila svoje obraćanje javnosti.

Njemačka oporba jutros je zatražila od Christiana Wulffa da se povuče, nakon što je državno odvjetništvo iz Hannovera od parlamenta zatražilo ukidanje imuniteta predsjedniku kako bi se protiv njega mogla otvoriti istraga za zloupotrebu ovlasti i protupravno stjecanje imovinske koristi u vrijeme dok je bio predsjednik vlade Donje Saske.

Wulff se našao usred korupcijskog skandala nakon što su u javnost procurile informacije o spornom kreditu, automobilima, skupocjenim a neplaćenim putovanjima, kao i "bogatim prijateljima" koji su plaćali Wulffove račune.

Kredit u iznosu od pol milijuna eura Wulff je tajno uzeo po privilegiranim uvjetima od supruge jednog utjecajnog poslovnog čovjeka, u vrijeme dok je bio na čelu vlade Donje Saske u Hannoveru.

Wulff je izabran 2010. u trećem krugu izbora. Socijaldemokrati i Zeleni kandidirali su tada vanstranačkog aktivista za ljudska prava iz bivše Istočne Njemačke i kasnijeg povjerenika vlade u Berlinu za dokumentaciju bivše tajne službe istočne Njemačke Stasija.

Pročitajte još:

- George Soros ne prestaje kritizirati Angelu Merkel: Pa što ti radiš? Vodiš Europu u krivom smjeru!

Foto: Flickr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram