Zatvori
Jasmin Hadzic
18/02/2012

BILO JE I VRIJEME: Twitter na korak do lansiranja samoposlužne oglašivačke platforme!

Mikro - društvena mreža Twitter konačno će dobiti priliku da opravda svoje 8 milijardi dolara teško vrednovanje...

Twitter je impresivan u svakom pogledu - u samo nekoliko godina, ova mikro-društvena mreža približila se brojci od 500 milijuna korisnika (broj aktivnih korisnika je puno manji), definitivno je postala dio mainstream kulture, a moderno digitalno novinarstvo danas je nezamislivo bez Twittera (vijest o smrti Whitney Houston prvo je objavljena na Twitteru i to 25 minuta prije nego što su je objavili mainstream mediji).

Ipak - uz sve ovo, Twitter se još uvijek mora dokazati da je ozbiljan biznis, a ne samo simpatičan internet servis. Uza svu silu korisnika i utjecaja, Twitter će ove godine imati prihode od oko 150 milijuna dolara, što je statistička pogreška u usporedbi s Facebookovih +4 milijarde dolara godišnjih prihoda.

No, i to bi se uskoro trebalo promijeniti. Analitičari već duže vremena upozoravaju kako će Twitter održivost svog poslovnog modela dokazati lansiranjem vlastite samoposlužne oglašivačke platforme poput Googleove AdWords platforme ili Facebookovog "Ads" sustava.

A sada se i to događa...

Prema neslužbenim informacijama, Twitter će svoju vlastitu oglašivačku platformu predstaviti javnosti već idući mjesec. Jučer su američki oglašivači dobili priliku isprobati Twitter oglase. Naime, u partnerstvu s American Expressom, Twitter će 10.000 malih i srednjih američkih tvrtki nagraditi s besplatnim bonom za oglašavanje u vrijednosti od 100 dolara.

Mi svi ostali morat ćemo se strpiti do ožujka kako bismo provjerili što su dečki i cure iz Twittera "skuhali" u svojoj virtualnoj kuhinji.

Potencijal je ogroman, a očekivanja su velika...

Pročitajte još:

- Twitterovi zaposlenici nezadovoljni: Kompanija ne planira izlazak na burzu još barem nekoliko godina

- Twitter odustaje od “širenja slobode”: Uvodi se cenzura za “škakljivi” sadržaj u pojedinim zemljama

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram