Zatvori
Jasmin Hadzic
20/02/2012

Pazite što pišete na Twitteru i Facebooku o poslodavcu i šefovima - mogli biste završiti na ulici

Rijetko tko se u životu nije barem jednom "izjadao" na Facebooku ili Twitteru nakon očajnog dana na radnom mjestu. No, jedna odvjednica kaže kako bismo možda trebali dobro razmisliti prije nego što objavljujemo poruke u kojima se žalimo na šefa ili poslodavca...

U vrijeme društvenih mreža i digitalne komunikacije - česta je pojava da zaposlenici nakon napornog radnog dana odluče svoje frustracije podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama. No, britanska odvjetnica Paula Whelan preporučuje da se ipak suzdržite od previše negativnih komentara o poslodavcu ili šefu.

U razgovoru za Telegraph, Whelan ističe kako je poslodavčevo zakonsko pravo da zaposlenika otpusti ukoliko ovaj na društvenim mrežama objavljuje poruke koje mogu naštetiti imidžu tvrtke ili dovode vodstvo tvrtke na "zao glas".

"Objavljivanje naivnih negativnih komentara o radnom mjestu na društvenim mrežama može dovesti do pucanja povjerenja između zaposlenika i poslodavca i tvrtka se u tom slučaju može odlučiti na otpuštanje", objasnila je Whelan.

Telegraph navodi primjer direktora ljudskih resursa jedne velike britanske firme koji je prošli mjesec dobio otkaz nakon što je na društvenoj mreži Linkedin objavio svoj životopis i objavio da traži "nove karijerne mogućnosti".

Pitanje kontrole i nadzora nad zaposlenicima koji koriste društvene mreže još je uvijek u povojima, pa se politika korištenja društvenih mreža razlikuje od tvrtke do tvrtke. Dok neke tvrtke potiču otvorenu komunikaciju putem Facebooka, Twittera i Linkedina, druge ne vole kada se njihovo ime spominje bez prethodne autorizacije.

U svakom slučaju - budite oprezni što pišete na društvenim mrežama, nikad ne znate tko možda čita Vaše komentare...

Pročitajte još:

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati na Facebooku i dalje žele samo igrati igrice, a ne tražiti zaposlenje

- Poduzetnici, evo kako uz pomoć Facebooka možete doći do najboljih zaposlenika (INFOGRAFIKA)

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram