Zatvori
Jasmin Hadzic
20/02/2012

Cijene oglašavanja na Facebooku mogle bi se udvostručiti zbog Olimpijade u Londonu

Ovu prognozu, uostalom kao i sve druge, uzmite s velikom dozom opreza...

Ako ćemo se povesti za podacima iz 2010. godine, cijene oglašavanja na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži mogle bi se udvostručiti u srpnju zbog održavanja Olimpijskih igara u Londonu.

Kako je objavila agencija TBG Digital, specijalizirana na Facebook oglašavanje, za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva 2010. godine cijena oglašavanja po kliku na Facebook oglasima - udvostručena je. Od prosječnih 0,4 dolara po kliku, cijena oglašavanja u srpnju 2010. godine skočila je na gotovo 1 dolar po kliku.

Ove godine imamo sličnu situaciju s Olimpijadom u Londonu u srpnju, a ranije u lipnju održat će se i Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Ipak, dvije godine razvoja za Facbook od ljeta 2010. godine promijenile su puno toga, pa je za očekivati da rast cijena oglašavanja ipak neće biti tako dramatičan kao prije dvije godine.

Također će biti zanimljivo vidjeti kakav će utjecaj na cijene oglašavanja imati Facebookov izlazak na burzu, koji će se vjerojatno dogoditi negdje tijekom svibnja ili lipnja ove godine.

Pročitajte još:

- Usporedba oglašavanja na Facebooku u Hrvatskoj sa svim drugim zemljama svijeta (INFOGRAFIKA)

- ISTRAŽIVANJE: Hrvati na Facebooku i dalje žele samo igrati igrice, a ne tražiti zaposlenje

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram