Zatvori
Jasmin Hadzic
20/02/2012

Servis za recenzije restorana i kafića Yelp idući tjedan i službeno izlazi na Njujoršku burzu

Nakon Groupona, Zynge i nedavne Facebookove najave - još jedna "legendarna" internet kompanija uskoro će se naći na burzi...

Američki servis za ocjenjivanje restorana, kafića i drugih lokalnih biznisa - 2. ožujka izlazi na burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) u kojoj će pokušati prikupiti 100 milijuna dolara dodatnog kapitala za širenje poslovanja. Dionice Yelp-a u IPO će se prodavati za 12 do 14 dolara, a nakon izlaska na Njujoršku burzu dionice Yelp-a će trgovati pod simbolom YELP.

Popularni Yelp, osnovan još 2004. godine u San Franciscu, u prva tri prošlogodišnja kvartala zabilježio je prihode od relativno skromnih 58,4 milijuna dolara - što je rast od oko 80 posto u odnosu na prihode iz 2010. godine. Tvrtka još uvijek nije profitabilna, pa je u prvih devet mjeseci prošle godine izabilježen i gubitak od 7,6 milijuna dolara.

Yelp se nedavno našao na meti kritika o neisplativosti oglašavanja i preskupih oglasa koje sve više nezadovoljnih vlasnika malih lokalnih biznis odbija platiti. Prema nedavno objavljenom članku na VentureBeat blogu, Yelp naplaćuje nevjerojatnih 600 dolara za 1.000 prikazivanjaoglasa koji navodno vrlo često promašuju ciljanu publiku.

Ove godine vidjeli smo iznimno volatilnu trgovinu dionicama internet kompanija (Groupon, Zynga, Linkedin, HomeAway...) pa je teško predvidjeti kako će američka tržišta kapitala prihvatiti Yelp.

Bit ćemo pametniji idući petak kada dionice Yelpa budu i službeno uvrštene u NYSE burzovni indeks...

Nakon izlaska na burzu Yelp će imati tržišnu vrijednost od oko 800 milijuna dolara.

Pročitajte još:

- Google preuzeo poznati online vodič za kvalitetne restorane Zagat.com

- Sa 100 milijardi dolara Facebook predvodi novi val internet kompanija koje će izaći na burzu iduće godine

Foto: Flickr

 

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram