Zatvori
Jasmin Hadzic
21/02/2012

Američka flash shopping senzacija Fab.com preuzima njemački Casacanda i stiže u Europu

Fab.com je neobični američki shopping startup koji u posljednje vrijeme privlači veliku pozornost medija i javnosti...

Fab.com danas je jedna od senzacija američke startup scene. U osnovi onlini klub koji putem tzv. flash prodaje (artikli dostupni samo određeno vrijeme uz velika sniženja) nudi pregršt inače skupih dizajnerskih predmeta i odjeće - imao je pravo poslovno "vatreno krštenje".

Početkom 2010. godine Fab je pokrenut kao društvena mreža za homoseksualce - no nakon što servis nije uspio privući željenu pozornost niti publiku, osnivači su preko noći  promijenili smjer i tijekom 2011. godine predstavili novu verziju Fab-a (skraćeno od Fabulous) kao shopping odredišta za dizajnerske predmete na sniženjima.

Od tada kreće pravi uspon - Fab je u samo nekoliko mjeseci (od ponovnog lansiranja) privukao čak 2 milijuna članova i danas se smatra jednim od najbrže rastućih američkih internet kompanija. Sve to privuklo je pozornost fondova rizičkog kapitala koji su u Fab uložili oko 40 milijuna dolara za daljnje širenje poslovanja.

Danas stižu prve vijesti o tom širenju...

Fab.com preuzeo je njemački dizajnerski shopping klub Casacanda za 11 milijuna dolara u dionicama. Casacanda, inače vodeći njemački servis ove vrste, uskoro će biti preimenovan u Fab.de i time i službeno počinje Fab-ovo osvajanje "starog kontinenta".

Zanimljivo, vijest o Fab-ovom ulasku na europsko internet tržište dolazi samo nekoliko tjedana nakon što su poznati njemački copy-paste internet poduzetnici, braća Samwer, kroz svoj poslovni inkubator pokrenuli Fab klon Bamarang sa sjedištem u Velikoj Britaniji i uredima u još nekoliko europskih zemalja.

Bitka za dizajnerski online shopping u Europi upravo počinje...

Pročitajte još:

- COOL URED: Prošetajte se dizajnerskim uredima njujorškog startupa Fab.com (FOTO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram