Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2012

Ivica Todorić iz državnog proračuna prošle godine primio poticaje vrijedne153 milijuna kuna

Godišnji rezultati tvrtki koje posluju unutar Agrokorova koncerna, pokazali su da je Ivica Todorić u prošloj godini, iz državnog proračuna izravno dobio čak 153 milijuna kuna...

Prema podacima objavljenima na Zagrebačkoj burzi samo tvrtka Belje imala je više od sto milijuna kuna poticaja iz državne blagajne.  Bitno je naglasiti da je unatoč izravnim poticajima Belje zapravo jedini gubitaš u Agrokorovu koncernu koje je poslovalo u minusu i to za 92,36 milijuna kuna.

Objašnjenje za loše rezultate Belja su utjecaj "financijske krize" u Hrvatskoj kao i u okruženju, te manji državni poticaji. Tako se u financijskom izvještaju Belja žale da su im bitno manji poticaji za mlijeko te da im je ukinut poticaj za držanje goveda u iznosu od 1400 kuna po grlu te da je ukinut i poticaj na svinje tovljenike.

"Za Belje to znači smanjenje od 28,18 milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnje razdoblje", navodi se u izvještaju Belja.

Todorić je podsjetimo u 2010. godini imao oko 160 milijuna kuna izravnih državnih poticaja, pa se zapravo veliko rezanje u poljoprivredi o čemu je govorio bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković kao i Jadranka Kosor gotovo i nije odrazilo na moćni Agrokor.

Kako će sada Vlada Zorana Milanovića raspodijeliti ono malo državnih poticaja, ostaje za vidjeti...

Pročitajte još:

- Ivica Todorić širi carstvo: Idući mjesec otvara se prva Konzumova benzinska postaja

- Ivica Todorić: Optimističan sam za Hrvatsku, a Mercator može kupiti Konzum “ako će ga korektno platiti”

Foto: YouTube, Izvor: Index

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram