Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2012

Tvrtka najbogatijeg HDZ-ovca Domagoja Ivana Miloševića pred potpunim kolapsom

Pastor Grupa, u većinskom vlasništvu kandidata za predsjednika HDZ-a Domagoja Ivana Miloševića, danas se nalazi pred potpunim kolapsom...

Tri računa krovne hoding tvrtke jednog od najbogatijih HDZ-ovca ovaj su mjesec bila dva puta u blokadi, i to ukupno na sedam dana, doznaje Jutarnji list. Prva blokada nastupila je 7. veljače i trajala je šest dana, a druga 14. veljače kad su računi bili blokirani na samo jedan dan. Računi tvrtke bili su blokirani i u prosincu 2011., i to na tri dana.

"Te blokade su zanemarive. Ionako gasimo Pastor - Grupu d.d. Režemo sve bespotrebne troškove", najavio je Danijel Štern, predsjednik Uprave i suvlasnik Pastor-Grupe, inače sin Davora Šterna. Jutarnji kaže da Milošević posjeduje 60 posto dionica Pastora.

Najveći pad prihoda Pastor-grupa zabilježila je upravo 2010., kad se u prosincu Milošević pridružio HDZ-ovcima. Njegov biznis te godine potonuo je još više u manjak prihoda. Prihodi su ukupno iznosili samo - 1,5 milijuna eura, što je za 5,4 milijuna eura manje u odnosu na 2008. Miloševićev partner Štern danas objašnjava da je do pada došlo zato jer su sve poslove prebacili na druge firme, kao što su Pastor TVA d.d. te Pastor inženjering d.d.

Danas je tvornica vatrogasnih aparata Pastor dio Pastor grupe u kojoj udio od 60 posto dionica drži Milošević, dok ostatak dionica drže njegovi partneri Danijel Štern, sin bivšeg direktora Ine i HDZ-ovog ministra gospodarsta Davora Šterna, te Janislav Šaban. Štern, objašnjava, kako je ranije Pastor-grupa ostvarivala prihode na izvozu aparata u inozemne članice grupacije Pastor, ali sada su te poslove prebacili na Pastor TVA, piše Jutarnji list.

Novo (14:20)

"U potpunosti demantiram natpise Jutarnjeg lista koji su neistiniti, tendenciozni i maliciozni. Tvrtke Pastor grupe dijele sudbinu hrvatskog gospodarstva, posebno građevinskog sektora. Zadržavajući visoku zaposlenost, tvrtke su ostvarile rast prihoda od izvoza. Žao mi je da zločesti članci ugrozavaju radna mjesta preko 200 ljudi i egzistenciju njihovih obitelji, isključivo iz političkih razloga", napisao je na Facebooku Milošević.

Pročitajte još:

- Domagoj Ivan Milošević: HDZ želim pretvoriti u otvorenu i demokratsku hrvatsku političku stranku

- Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević otvorio profil na Twitteru, Facebooku i Linkedinu

Foto: Domagoj Ivan Milošević web

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram