Zatvori
Poslovni Puls
23/02/2012

Zvuči zanimljivo: Brodosplit će umjesto brodova uskoro graditi vjetroelektrane!?

U Brodosplitu ne žele komentirati ili prognozirati kako će završiti proces privatizacije, ali kažu da su spremni za svaki scenarij pa i aktivnije sudjelovanje na tvz. nebrodograđevnom tržištu...

"S obzirom da je proces privatizacije u tijeku, a DIV ponuđač čiji je program restrukturiranja prihvaćen od relevantnih institucija, treba pričekati njegov ishod kako bi se, ukoliko bude potrebe, moglo razgovarati o eventualnim drugim rješenjima", poručili su iz Brodosplita na upit novinara T-Portala.

Jedna od opcija, bez obzira na ishod privatizacija splitskog škvera je nastavak razvoja tehnologije i proizvodnje izvan okvira klasične brodogradnje.

Brodosplit već godinama sudjeluje i na tzv. nebrodograđevnom tržištu u nizu energetskih, građevnih i drugih projekata, za što ima i kadrovske i tehnološke mogućnosti. Kako se doznaje od odgovornih ljudi iz Brodosplita, posljednji od takvih projekata je upravo u tijeku u Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata, a riječ je o izradi 20 stupova za vjetroturbine koji se u suradnji s tvrtkom Tromont izrađuju za potrebe vjetroparka na brdu Jelinak kraj Marine.

Iz Brodosplita pojašnjavaju da industrijski potencijali tvrtke dopuštaju da opseg poslova u nebrodograđevnom dijelu bude i puno veći, no nedostatak investicija odražava se i na taj dio Brodosplitovog poslovanja.

Pročitajte još:

- Brodosplitovi brodovi dobili ugledna priznanja za najvažnije brodove u svojim klasama

- Možda ovo neće biti lako za progutati, ali brodogradnja nije naša strateška industrijska grana

Foto: Flickr, Izvor: T-Portal

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram