Zatvori
Jasmin Hadzic
27/02/2012

Sve bolje i bolje: Ruske internet kompanije objavljuju sve impresivnije poslovne rezultate

Nakon ovih brojki - ne moramo se čuditi zašto su analitičari Goldman Sachsa preporučili ulaganje u ruske internet kompanije...

Dvije najveće (i najpoznatije) javno izlistane ruske internet kompanije prošlog su tjedna objavile i više nego impresivne poslovne rezultate.

Mail.ru - najveći ruski internet portal prošle je godine imao prihode od čak 515 milijuna dolara što predstavlja godišnji rast od 59 posto u odnosu na 2010. godinu. Neto dobit je skočila na 207,6 milijuna dolara, odnosno 156,9 posto više nego pretprošle godine. Mail.ru grupacija upravlja ruskom društvenom mrežom Odnoklassniki i istoimenim internet portalom. Mail.ru također je jedan od većih dioničara Zynge, Groupona i Facebooka.

I druga velika ruska internet kompanija, Yandex (na Zapadu poznata i kao "ruski Google") prošli je tjedan objavila poslovne rezultate za 2011. godinu. Yandex, inače izlistan na američkom NASDAQ-u, prošle je godine zabilježio prihode od 622,2 milijuna dolara i neto dobit od 179,3 milijuna dolara.

Iako se ruske tvrtke još uvijek ne mogu nositi sa svojom američkom konkurencijom, Yandex i Mail.ru pokazuju sav potencijal golemog ruskog internet tržišta ispred kojeg su još godine razvoja i neokrivenih poslovnih prilika za ambiciozne ruske internet poduzetnike.

Pročitajte još:

- Američki ulagači upucali milijune dolara u rusku internet tražilicu hotelskog smještaja Ostrovok.ru

- Ruski milijarder i vlasnik New Jersey Netsa ulaže 200 milijuna dolara u jeftino hibridno vozilo

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram