Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2012

NAJAVA: Sutra na "Startup srijedi" doznajte kako se osnivač hrvatskog Farmerona snašao u Silicijskoj dolini

Iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) stiže najava za još jedno okupljanje mladih tehnoloških poduzetnika...

Ako imate slobodnog vremena, sutra svakako navratite u HGK-ove zagrebačke prostorije (poslovni centar Almeria, ulaz B, II. kat) u 17 sati u na "Startup srijedu". Matija Kopić, utemeljitelj i direktor osječkog Farmerona, najpoznatijeg hrvatskog IT startupa, tom će prigodom predstaviti svoja iskustva iz poduzetničkog akceleratora u SAD-u.

Farmeron je aplikacija koja farmerima pomaže pri izračunu isplativosti njihova rada na uzgoju stoke, a predstavljena je prvi put početkom prošle godine, na Mini Seedcampu u Ljubljani, a potom i na Seedcampu u Londonu na kojem se predstavljaju novi projekti i novoosnovane tvrtke te je ondje ušao i u finale natjecanja. Iako Farmeron nije pobijedio u Londonu, pobjednici tamošnjeg Seedcampa ustupili su mu svoju nagradu u iznosu od 25.000 eura. Privukao je pažnju i dobio investiciju uglednog američkog seed fonda i startup agregatora "500 Startups", čiji je čelni čovjek Dave McClure, bivši direktor maketinga web-servisa za plaćanje "PayPal".

Matija Kopić prošla tri mjeseca proveo je u akceleratoru svojih investitora, a na "Startup srijedi" ispričat će koliko je Farmeron napredovao, kako je bilo u akceleratoru, koji su im daljnji planovi,a zainteresirani će dobiti i savjete o tome kako se predstavljati potencijalnim investitorima.

Ako Vas zanima IT biznis, ovo ne želite propustiti...

Pročitajte još:

- OTKRIVAMO: Poznati ulagač iz Silicijske doline želi zgrnuti bogatstvo na hrvatskom internet startupu!

- INTERVJU: Startup guru Berislav Lopac otkriva sve tajne i zamke domaće startup scene

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram