Zatvori
Jasmin Hadzic
29/02/2012

Poduzetništvo na grčki način: Knjižare ne smiju prodavati knjige nakon 18 sati?

Nakon one prošlotjedne horor priče o grčkom poduzetniku koji je za otvaranje online trgovine morao dostaviti uzorak stolice stiže još jedna slična priča iz Atene...

Megan Greene, analitičarka zaposlena u tvrtki Nouriela Roubinija, na svom je osobnom blogu objavila zanimljiv članak o dužničkoj krizi eurozone s posebnim osvrtom na Grčku nakon što je početkom ovog mjeseca imala priliku posjetiti tu zemlju s periferije eurozone.

Greene ističe kako ju je posljednji posjet Ateni uvjerio kako će Grčka u bližoj budućnosti (krajem 2013. godine) defaultirati i napustiti eurozonu. Članak gospođice Greene je informativan i prepun zanimljivih detalja, a nas se najviše dojmila anegdota o kafiću - knjižari koja ne smije točiti kavu niti prodavati knjige.

Greene prepričava susret s prijateljicom u jednom kafiću/knjižari koja je otvorena prije samo mjesec dana u samom centru Atene. Mladu Amerikanku šokiralo je kada je naručila kavu i doznala kako konobarica mora otići u obližnji kafić po kavu budući knjižara ne može dobiti licencu za točenje pića i posluživanje hrane. Vlasnica je zakonske nebuloze pokušala zaobići kupovinom automata za kavu i dijeljenjem besplatnih kava, no ubrzo je doznala kako niti to nije dozvoljeno, pa je bila prisiljena na dogovor s obližnjim kafićem.

No to nije ništa, Greene piše dalje, najviše ju je iznenadila prijateljica koja joj je objasnila kako knjižara nakon 18 sati više ne smije prodavati knjige! "Dakle, ja sam bila u knjižari/kafiću u kojem ne možete naručiti kavu niti kupiti knjigu", zaključuje ironično Greene svoju analizu stanja "na terenu" u Ateni.

Cijeli članak je vrijedan Vaše pažnje, a možete ga pročitati ovdje!

Pročitajte još:

- Nobelovac Paul Krugman: Grčka ima sve manje izbora, izlazak iz eurozone sve vjerojatnija opcija

- Rupa bez dna: Tinta se još nije osušila, a već se šuška o trećem paketu pomoći Grčkoj?

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram