Zatvori
Poslovni Puls
29/02/2012

Bandić & SDP zajednički progurali poskupljenje cijene karata za prijevoz ZET-om

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, dao je Holdingu zeleno svjetlo za poskupljenje cijene karata za prijevoz ZET-om. Prema novoj odluci, cijena radničkog pokaza sa 290 raste na 360 kuna, a za učenike osnovne škole sa 83 na 90 kuna...

Studenti, srednjoškolci i umirovljenici svoje će mjesečne karte umjesto 83 plaćati 120 kuna. Cijena jednokratne karte je 12 kuna za kupnju van vozila i 15 kuna u vozilu, prenosi portal Zagrebancija.

"Učinio sam što sam mogao. Tri mjeseca sam pregovarao s Holdingom o visini poskupljenja ZET-a i na kraju smo došli do poskupljenja od 29,08 posoto. Dodatno sam se izborio za najugroženije slojeve, a to su srednjoškolci, studenti, umirovljenici i socijala čija će mjesečna karta sada koštati 120, umjesto 150 kuna kako je predloženo", rekao je Bandić.

Za poskupljenja je bio i SDP-ov Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine, koji je netom prije Bandićeve konferencije za novinare kazao kako su poskupljenja neizbježna, iako ih nitko ne želi.

"Činjenica je da se cijene nisu mijenjali četiri godine i da poskupljenja dolaze u teškom trenutku za građane, no zadaća je odgovornih ljudi da ih provedu", istaknuo je Bernardić.

Što se tiče nove cijene vode, Skupština je podržala podizanje cijena za naknadu za razvoj javne vodoopskrbe i javne odvodnje, čime će trenutna cijena vode porasti za minimalno pet posto, odnosno 68 lipa po kubiku, prenosi Zagrebancija.

Pročitajte još:

- Znate što NIJE fora? Ono kad Milan Bandić usred krize u obnovu Maksimira ulaže 35 milijuna kuna

- Milan Bandić nije mogao izdržati: Na Facebook je postavio fotografiju na kojoj grli Angelinu Jolie

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram