Zatvori
Jasmin Hadzic
02/03/2012

Facebook krajem veljače na sekundarnim tržištima vrijedio je 93 milijarde dolara

Još malo spekulacija o Facebookovoj vrijednosti na sekundarnim tržištima...

I dok čekamo Facebookov stvarni izlazak na burzu (vjerojatno negdje sredinom svibnja), možemo baciti pogled na trgovanje Facebookovim dionicama na tzv. sekundarnim tržištima na kojima se trguje nelikvidnim ulagačkim instrumentima. Kako javlja ZdNet, nedavna aukcija Facebookovih dionica na servisu sekundarnog tržišta SharesPost kompaniju Marka Zuckerberga vrednovala je na 93,1 milijardu dolara.

Prije nego što je Facebook službeno najavio izlazak na burzu kroz inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) i objavio dosadašnje poslovne rezultate - dionicama najveće svjetske društvene mreže trgovalo se uz procijenjenu vrijednost kompanije od oko 80 milijardi dolara, što pokazuje kako su ulagači očito impresionirani dosadašnjim Facebookovim poslovnim performansama koje su napokon postale javne i svima dostupne na uvid.

A unutar Facebooka vrše se posljednje pripreme pred IPO...

Nesumnjivo, kada postane javno izlistana dionička kompanija, Facebook će biti pod velikim pritiskom objave sve impresivnijih poslovnih rezultata iz kvartala u kvartal. Stoga ne iznenađuje što je na Facebook Marketing konferenciji u New Yorku pred elitom američke oglašivačke industrije predstavljeno nekoliko novih "premium" Facebook oglasa, oglasi konačno stižu i na mobilne verzije Facebooka, a najavljen je i popuno novi alat "Reach Generator" koji će oglašivačima i brendovima omogućiti puno agresivniji marketinški nastup na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži koja broji više od 840 milijuna korisnika diljem svijeta.

Da fokus Facebooka (barem prije izlaska na burzu) polako prelazi na financije - pokazuje i najava novog velikog oglasa koji će se korisnicima prikazati svaki put prilikom "odjavljivanja" s Facebooka.

Ukratko - Facebookove oglase uskoro nećete moći izbjeći...

Pročitajte još:

- Facebook za dvije godine može računati na godišnje prihode od 7,64 milijarde dolara

-Cijene oglašavanja na Facebooku mogle bi se udvostručiti zbog Olimpijade u Londonu

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram