Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2012

Internet servis Yelp izašao na burzu: Dionice u prvim minutama trgovanja ostvarile rast od 60 posto!

Prije nešto manje od sat vremena, dionice internet servisa Yelp ukazale su se na Njujorškoj burzi...

Nakon uspješne inicijalne javne ponude dionica (IPO), Yelp se danas i službeno ukazao na Njujorškoj burzi. I čini se kako je riječ o jednoj od "onih" internet dionica koje će prvi dan trgovanja zaključiti s velikim rastom...

- Ovo je sve što morate znati o Yelp-ovom 100 milijuna dolara teškom IPO-u (INFOGRAFIKA)

Nakon inicijalnih 15 dolara, cijena dionice Yelpa u prvim minutama trgovanja naglo je skočila na čak 25 dolara, dok se u ovim trenucima stabilizirala na oko 24 dolara.

Popularni Yelp, osnovan još 2004. godine u San Franciscu, u prva tri prošlogodišnja kvartala zabilježio je prihode od relativno skromnih 58,4 milijuna dolara – što je rast od oko 80 posto u odnosu na prihode iz 2010. godine. Tvrtka još uvijek nije profitabilna, pa je u prvih devet mjeseci prošle godine izabilježen i gubitak od 7,6 milijuna dolara.

Yelp se nedavno našao na meti kritika o neisplativosti oglašavanja i preskupih oglasa koje sve više nezadovoljnih vlasnika malih lokalnih biznis odbija platiti. Prema nedavno objavljenom članku na VentureBeat blogu, Yelp naplaćuje nevjerojatnih 600 dolara za 1.000 prikazivanjaoglasa koji navodno vrlo često promašuju ciljanu publiku.

Ove godine vidjeli smo iznimno volatilnu trgovinu dionicama internet kompanija (Groupon, Zynga, Linkedin, HomeAway…) pa je teško predvidjeti kako će američka tržišta kapitala dugoročnije prihvatiti Yelp.

Za sada sve izgleda iznimno impresivno, iako brojni analitičari tvrde kako je dionica Yelpa debelo precijenjena s obzirom na usporen rast prihoda i kroničnu neprofitabilnost.

Tržišna vrijednost Yelpa u ovim trenucima iznosi nešto manje od 1 milijarde dolara...

Pročitajte još:

- Sa 100 milijardi dolara Facebook predvodi novi val internet kompanija koje će izaći na burzu iduće godineShare

Idući petak – servis za ocjenjivanje restorana, kafića i drugih lokalnih usluga izlazi na Njujoršku burzu kroz 100 milijuna dolara tešku inicijalnu javnu ponudu dionica…

Nakon Linkedina, Pandore, Groupona i Zynge – još jedna velika američka internetska kompanija uskoro će se naći među odabranim društvom na Njujorškoj burzi. Naravno, govorimo o Yelp-u i njegovom 100 milijuna dolara teškom IPO-u. Osnovan “davne” 2004. godine kada je ideja društvenih online servisa bila gotovo nepostojeća, Yelp je iznimno kratkom vremenskom roku dogurao do cijenjenog servisa čije korisničke recenzije mogu proslaviti ili uništiti restorane, kafiće ili slastičarnice.

Idući petak (2. ožujka) Yelp postaje javno izlistana dionička kompanija, pa je ovo možda pravi trenutak da se upoznamo s njihovim poslovnim i financijskim rezultatima – i to kroz ovu zanimljivu infografiku…

Možda će Vas zanimati:

Kao da nam nije bila dosta gospođe Kosor sada smo dobili i "The Kosora"
Rusija postala najveći proizvođač sirove nafte, ali u svijetu očekivano pada potražnja za naftom
KOMENTAR: Bez reforme sindikalnog sustava nema promjena na tržištu rada


Ostavite komentar

Logged as admin. Log out »

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram