Zatvori
Jasmin Hadzic
05/03/2012

Suosnivač Foursquarea Naveen Selvadurai neočekivano napustio kompaniju

Potpuno neočekivano, suosnivač jednog od najperspektivnijih američkih startupova najavio je kako napušta kompaniju...

Suosnivač popularnog geolokacijskog servisa Foursquare Neveen Selvadurai neočekivano je podnio ostavku i najavio napuštanje kompanije koju je zajedno s Dennisom Crowleyjem osnovao 2009. godine.

- INFOGRAFIKA: Geolokacijska mreža Foursquare dostigla impresivnih 10 milijuna korisnika

"Učinio sam sve što sam mogao i sada krećem drugim putem", napisao je Selvadurai na svom osobnom blogu. Iako više neće aktivno sudjelovati u razvoju popularnog Foursquarea, Selvadurai navodi kako će i dalje ostati dio "tima" i to u ulozi "savjetnika".

Iako su tehnološki analitičari iznenađeni Selvaduraijevim napuštanjem jednog od najperspektivnijih američkih startupova, ističu kako nije riječ o izoliranoj pojavi. Suosnivači Twittera Jack Dorsey i Biz Stone također su se povukli iz aktivnog upravljanja mikro-društvenim servisom, kao i suosnivač Linkedina Reid Hoffman koji je 2007. godine napustio direktorsko mjesto.

Pozivajući se na izvore bliske mladom Njujorčaninu, BusinessInsider navodi kako je Selvadurai već duže vremena bio "frustriran" i "deprimiran" zbog svoje pozadinske uloge i medijske pozornosti koja je uglavnom bila fokusirana na Crowleyja.

Ono što je također možda bio razlog njegovog nezadovoljstva jest činjenica da Foursquare, bez obzira na medijski status, i dalje nije u pravom smislu riječi - biznis. Prilikom zadnje runde ulaganja sredinom prošle godine, vrijednost Foursquarea je procijenjena na oko 600 milijuna dolara. No, prihodi su navodno vrlo siromašni, a održivi poslovni model još uvijek nije otkriven. Stoga, priča oko Naveenovog odlaska je možda jednostavna - u vrijeme multi-milijunskih internetskih IPO-a, Foursquare je u svojevrsnoj limbo fazi, bez jasnog cilja i poslovnog modela.

Foursquareov najveći konkurent, Gowalla nedavno je prodana Facebooku za 3 milijuna dolara vrijedne dionice najveće svjetske društevne mreže.

Naveen putem svog bloga poručuje kako želi probati nešto novo, ali još uvijek nije siguran što bi to moglo biti.

U svakom slučaju, pratit ćemo njegove daljnje planove...

Pročitajte još:

- Preuzmite besplatnu aplikaciju hrvatskog startupa Spotie koji se želi natjecati s Foursquareom

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram