Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2012

Evo zašto su "policajci" iz Kraljevine Saudijske Arabije zaustavljali ženske vozače u centru Zagreba

Zagrebački Zeleni val danas su okupirali "redarstvenici" iz Kraljevine Saudijske Arabije u zajedničkoj akciji Amnesty Internationala Hrvatske i agencije Digitel povodom Međunarodnog dana žena...

Tijekom akcije "pripadnici redarstvenih snaga" Saudijske Arabije zaustavljali su vozačice te ih upozorili da ne smiju voziti. Ovaj performans je završavao objašnjenjem da je ženama u Saudijskoj Arabiji zabranjeno voziti, a nakon toga su se vozačice u znak podrške fotografirale s porukom solidarnosti upućenom saudijskim ženama (Women of Croatia support women in Saudia Arabia driving their way to freedom).

Akcijom „Nepravda prelazi sve granice“Amnesty International Hrvatske želi poslati poruke solidarnosti ženama Saudijske Arabije u njihovoj borbi za svoja prava, ali i osvijestiti građane/ke o diskriminatornim praksama spram žena u Saudijskoj Arabiji. Akcija solidarnosti pokazuje saudijskim ženama da svijet, pa tako i Hrvatska, podržava njihove napore u borbi za ravnopravnost spolova. Amnesty International smatra da ovakva vrsta podrške može potaknuti vlasti da ukinu spornu zabranu vožnje za žene, poručuju iz Amnesty Internationala Hrvatske.

Amnesty International Hrvatske zajedno sa sirijskim aktivistima jučer je akcijom solidarnosti podržao žene aktivistice iz Sirije koje su u svojoj borbi za ljudska prava često podvrgnute teškim mučenjima i nehumanim postupcima.  Građanke i građani Zagreba potpisivali su peticiju zahtijevajući kraj nasilja i prestanak kršenja prava žena u Siriji.

Peticiju možete potpisati na www.amnesty.hr te će ista biti poslana nekadašnjoj aktivistici za ljudska prava, a danas prvoj dami Sirije, Asmi al-Assad.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram