Zatvori
Jasmin Hadzic
07/03/2012

Evo zašto danas svi pričaju o američkom startupu koji prodaje britvice za brijanje (VIDEO)

Dollar Shave Club vjerojatno bi potonuo u more sličnih bizarnih američkih startupova da se nije pojavio ovaj fantastični promotivni video koji se širi brzinom svjetlosti na internetu...

Kalifornijski startup DollarShaveClub (DSC) nema vrhunske programere niti fantastičan dizajn  - ali ima nešto drugo - jeftine britvice za brijanje! Riječ je o online klubu koji će svojim članovima svaki mjesec slati svježe zalihe (jeftinih) britvica za brijanje.

Za samo jedan dolar (plus poštarina od 2 dolara) DSC će Vam svaki mjesec dostaviti pet "običnih" britvica za brijanje s dvije oštrice. Šest dolara mjesečno donosi Vam četiri naprednije britvice s četiri oštrice dok najskuplji paket od devet dolara sadrži tri britvice sa šest oštrica.

"Biznis s brijanjem je izmakao svakoj kontroli, vrijeme je da netko povrati malo zdrave pameti u cijene i cijeli proces kupnje", poručio je osnivač ovog neobičnog startupa Michael Dubin.

Iako se ideja ne čini previše revolucionarna, potencijalno uspješan biznis namirisali su veliki fondovi rizičnog kapitala Kleiner Perkins, Andreesen Horowitz i drugi, pa je DollarShaveClub već osigurao početno ulaganje teško 1 milijun dolara.

No, sve ovo vjerojatno nije razlog zašto o DSH-u danas pišu svi tehnološki mediji.

Povod za tekst o ovom američkom startupu bio je prije svega sjajan promotivni video koji parodira Old Spice reklamu. Nepuna dva dana od postavljanja, video u kojem se pojavljuje osnivač Dublin u seriji komičnih situacija, pogledalo je gotovo pola milijuna ljudi na YouTubeu.

Video možete pronaći na vrhu ovog članka - obavezno ga pogledajte...

Pročitajte još:

- Ashton Kutcher uložio u američki startup koji želi eliminirati naknade za online financijske transakcije

- Bivši urednik popularnog Mashable bloga Ben Parr pokrenuo vlastiti startup

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram