Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2012

Glavni državni revizor: Ukupni državni dug s jamstvima iznosi nevjerojatne 182 milijarde kuna

Sabor je nastavio zasjedanje raspravom o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2011. i Izvješću o obavljenim revizijama. Državna revizija lani je analizirala potrošnju 178 milijardi kuna javnog novca...

Za uklanjanje nepravilnosti državna je revizija izdala 2935 naloga. Zastupnike brine što polovica naloga revizije iz 2009. nije provedena ni nakon godinu dana, a čak 28 naloga nisu provela ministarstva, pa traže da se za to utvrde odgovorni, iako se u međuvremenu promijenila vlast.

Glavni državni revizor Ivan Klešić pred Saborom je iznio i podatke o ukupnom državnom dugu. Računajući s jamstvima kao potencijalnim obvezama sveukupni dug je iznosio 182 milijarde kuna. Ukupni dug koncem 2011. godine bit će poznat po završetku revizije Državnog proračuna za 2011. godinu, a što će biti učinjeno do konca svibnja mjeseca ove godine, kazao je Klešić.

U 527 financijskih revizija, samo je 77 revidiranih zaslužilo pozitivno mišljenje, 3 su mišljenja zbog opsega nepravilnosti bila nepovoljna, a najviše - 447 prošlo je s uvjetnim mišljenjem zbog različitih propusta, izvijestio je Glavni državni revizor.

Pročitajte još:

- Damir Novotny i dalje sije pesimizam: Može nam biti samo još gore, još dramatičnije!

- Lovrinčević: Čačićev investicijski plan mogao bi podići javni dug na neodrživih 70 posto BDP-a

Foto: Flickr, Izvor: HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram