Zatvori
Jasmin Hadzic
07/03/2012

Ovo je revolucionarno: Veća online reputacija donosit će i veće popuste u online trgovinama?

Pokaže li se eksperiment njujorškog Gilt Groupea i servisa Klout uspješnim - mogli bismo svjedočiti velikoj revoluciji u svijetu online trgovine...

Tzv. "flash" online klub (prodaja s velikim popustima u ograničenom vremenskom razdoblju) Gilt Groupe u suradnji sa servisom za mjerenje online reputacije Klout najavio je veliki eksperiment koji bi mogao zauvijek promijeniti svijet online trgovine.

Kako prenosi Bloomberg, Gilt Groupe će svojim kupcima ponuditi sniženje na kupovinu dizajnerskih predmeta i proizvoda koje će ovisiti o razini njihove Klout ocjene online reputacije. Tako će korisnici koji imaju višu Klout ocjenu reputacije na internetu dobiti i veći popust! Iz Gilt Groupea su poručili kako ovom promotivnom akcijom žele ostvariti snažni viralni marketing ciljajući malene, ali iznimno utjecajne grupe online korisnika.

Gilt Groupe će utjecajne Twitter/Facebook korisnike sa stotinama (tisuća) prijatelja rado nagraditi većim popustom jer će njihov "tweet" ili objava na Facebooku učiniti "čudo" za promociju Gilt Groupea.

Zvuči logično, zar ne?

Klaut je prošle godine imao sličnu akciju s Audijem u kojoj je najutjecajnije korisnike Twittera nagrađivao s besplatnim šalicama i svjetiljkama.

Imamo dojam da ćemo viđatii sve više ovakvih promocija - jer one jednostavno imaju smisla. Ako se Klout + Gilt Groupe pokažu kao dobitna kombinacija očekujte slične akcije diljem interneta. Možda pretjerujemo, ali nekako nam se čini da svjedočimo pravoj maloj revoluciji u svijetu online shoppinga...

A Gilt Groupe si može priuštiti malo eksperimentiranja jer će navodno do kraja godine izaći na Njujoršku burzu kroz IPO koji će kompaniju sa sjedištem u New Yorku vrednovati na više od milijarde američkih dolara. Softbank i Goldman Sachs prošle su godine uložili 100 milijuna dolara u Gilt, osnovan 2007. godine, a danas najpopularniji američki servis za flash kupovinu dizajnerskih predmeta.

- Francuski online shopping div Vente-Privee uz pomoć American Expressa osvaja SAD

- Servis za online reputaciju Klout osigurao ulaganje od 30 milijuna dolara i sada vrijedi 200 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram